Τα νύχια και ειδικά αυτά των χεριών είναι εκτεθειμένα καθημερινά σε φθορές με αποτέλεσμα να αδυνατίζουν και να σπάνε. Υπάρχουν τρόποι να τα προστατεύσετε και να τα κάνετε να δείχνουν γεμάτα υγεία.

Για νύχια δυνατά που δεν σπάνε: πάρτε συμπληρώματα βιοτίνης από το φαρμακείο. Θα βοηθήσουν όχι μόνο τα νύχια αλλά και τα μαλλιά σας.

Για νύχια που δεν μακραίνουν: γενικότερα τα νύχια των χεριών μεγαλώνουν γρηγορότερα από αυτά των ποδιών χάρη στη καλύτερη κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή. Αν λοιπόν τα νύχια σας δεν μακραίνουν τότε μπορείτε να δοκιμάσετε να τα «ταΐσετε» με συμπληρώματα βιταμινών. Το συμπλήρωμα ginkgo biloba βοηθά στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος και μπορείτε να το βρείτε εύκολα στην αγορά.

Οι άσπρες κηλίδες στα νύχια είναι πάντα ενοχλητικές. Η άποψη ότι προέρχονται από έλλειψη ασβεστίου είναι μάλλον ένας μύθος. Δοκιμάστε να τις καταπολεμήσετε με συμπληρώματα ψευδάργυρου.

Tips:

• Φροντίστε να λιμάρετε συχνά τα νύχια σας. Κάντε το και για την επιφάνειά τους με μία μαλακή λίμα που θα τους χαρίσει λάμψη.

• Αφήνετε τα νύχια σας να αναπνέουν. Δεν είναι ανάγκη να είναι πάντα βαμμένα. Κάντε ένα καλό μανικιούρ, περνώντας μόνο ένα γυαλιστικό βερνίκι ενδυνάμωσης.

• Μη ξεχνάτε να ενυδατώνετε συχνά τα νύχια σας και την περιοχή γύρω από αυτά. Βάζετε ειδικές κρέμες γι’ αυτό το σκοπό, που θα βρείτε στην αγορά.

 
Top