Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
http://nikosklitsikas.gr/

Geraldina Colotti... η ιστορική πένα της ιταλικής αριστερής δημοσιογραφίας για...
θέματα εξωτερικής πολιτικής κι ειδικότερα η πρύτανης για τη Λατινική Αμερική δέχθηκε κόκκινη κάρτα από την ιστορική εφημερίδα Il Manifesto, της πάλαι ποτέ επαναστατικής αριστεράς και σήμερα -όσο κι αν πονάει όσους έζησαν συγκλονιστικά γεγονότα και αγώνες τη δεκαετία του '70 κι έχουν βαθείς συναισθηματικούς δεσμούς- μια Εφημερίδα των Συντακτών στην υπηρεσία του Σόρος.
Η Geraldina Colotti, δημοσιογράφος, συγγραφέας, διανοούμενη, απεσταλμένη της εφημερίδας Il Manifesto στη Βενεζουέλα, δεν δέχθηκε να διαστρεβλώσει την αλήθεια κι έδωσε η ίδια με περίσσια γενναιότητα και θάρος το τέλος, εμείς θα λέγαμε τη χαριστική βολή στη δήθεν αριστερή Il Manifesto, επιλέγοντας να μην υπηρετήσει το δουλικό καθεστώς των ΜΜΕ, τη δημοσιογραφική πορνεία:


«Προς όλες και όλους. Βρίσκομαι στη Βενεζουέλα όπου η δεξιά ετοιμάζεται για την "ώρα μηδέν" ώστε να εμποδίσει τη Συνταγματική Εθνοσυνέλευση  που θα μπορούσε να φέρει μια κατάσταση παρόμοια με τα Σοβιέτ. Θα βάζω εδώ τα άρθρα που δεν θα βλέπετε πλέον στο Il Manifesto και μπορείτε να τα διαδίδετε...
Ο Μαδούρο στο στόχαστρο της Cia
GERALDINA COLOTTI
Καράκας
». Κι όταν στη διάδοση του ψέματος και της παραπληροφόρησης εναντίον της κυβέρνησης του Μαδούρο βρίσκεται μια συνεργατική "εφημερίδα των συντακτών", που μάλιστα επιμένει ότι είναι "κομμουνιστική εφημερίδα", ας σκεφτούμε τι συμβαίνει με τα άλλα ΜΜΕ και πως κυριαρχεί, ή σωστότερα εξαγοράστηκε το σύνολο των δημοσιογράφων. Η αργυρώνητη δημοσιογραφική πορνεία στο μεγαλείο της!
Η Geraldina που εκδιώχθηκε από την Il Manifesto γιατί ήταν πολύ αριστερή η πένα της και γιατί δεν αποδέχθηκε να στρογγυλέψει την επίθεση της Cia εναντίον του Μαδούρο, όπως δεν δίστασε να το κάνει υπέρ της Συρίας και να συνταχθεί με τους "μετριοπαθείς" εξεγερμένους του "ελεύθερου συριακού στρατού", ή τους δήθεν "προοδευτικούς" Κούρδους, ή με τους νεοναζί του Ντονμπάς, αξίζει τη δική μας αλληλεγγύη.
«Δυστυχώς  αποφάσισαν να με λογοκρίνουν» επισημαίνει η Geraldina Colotti... όμως δεν συμβιβάζεται και δεν υποκύπτει... η εφημερίδα που ψευδώς διακηρύσσει ότι είναι "κομμουνιστική" ξεβρακώνεται... Για τις απαιτήσεις της Cia "Il Manifesto" χάνει τη "χρυσή υπογραφή", την χωρίς διακοπή 20χρονη μαχητική δημοσιογραφική συνεργασία με την Geraldina Colotti.

Δεν θα δούμε ποτέ στα ΜΜΕ αυτές τις στιγμές που έκλεισαν τον προεκλογικό αγώνα... Γι' αυτό φίμωσαν και την Geraldina Colotti από την "Il Manifesto"...
Την Κυριακή 30 Ιούλη ψηφίζουν στη Βενεζουέλα, εκλέγουν τους αντιπροσώπους για τη Συνταγματική Εθνοσυνέλευση, που διεξάγονται σύμφωνα με το Σύνταγμα της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας. Ο προεκλογικός αγώνας κι οι μαζικές συγκεντρώσεις του λαού έδειξαν πως ο Τσάβες ΖΕΙ. Τα ΜΜΕ, "αριστερά" και δεξιά, στρατευμένα από τις μυστικές υπηρεσίες αποσιωπούν την τεράστια λαϊκή θέληση να μην επιστρέψει η Μπολιβαριανή Δημοκρατία στις αγκάλες του ΔΝΤ και των πολυεθνικών.
Ο Πρόεδρος Μαδούρο ήδη απάντησε στην ανεπάγγελτη υπάλληλο του 4ου Ράιχ, την Φεντερίκα Μογκερίνι: Ηχηρό χαστούκι στη Μογκερίνι και Ε.Ε.!

Το μήνυμα που έστειλε σήμερα στους ιμπεριαλιστές η συντρόφισσα Maria Iris Varela, πρώην υπουργός σωφρονιστικού συστήματος κι υποψήφια για την Εθνική Συντακτική Συνέλευση (ANC), τα λέει ΟΛΑ: «Σήμερα περισσότερο από ποτέ, όπως είπε ο Τσάβες: Να πάτε να γαμηθείτε, Γιάνκηδες σκατιάρηδες!».

Εκείνο που πρέπει να κρατήσουμε από αυτή την εξέλιξη στη γειτονική χώρα, είναι τα νέα όπλα του υπέρ-εθνικού κεφαλαίου σήμερα που καταδυναστεύουν τους λαούς:
1. Ο ρόλος των "Radical chic"... Των πολιτικών κομμάτων της "ανανεωτικής, δικαιωματικής, μεταρρυθμιστικής αριστεράς" σε όλες τους τις μεταμορφώσεις και "διαφοροποιήσεις. Πρόκειται για εκείνα τα πολιτικά κόμματα που προσφέρουν υπηρεσίες στη νέα τάξη. Τα εντοπίζουμε από τους "αγώνες" τους για "ανοιχτά σύνορα", την υπεράσπιση της "αραβικής άνοιξης" και των "πολύχρωμων επαναστάσεων", τη στήριξη και συνεργασία με το σιωνιστικό-ναζιστικό καθεστώς στη Μέση Ανατολή, τα "δικαιώματα των ομοφυλόφιλων" στο ίδιο επίπεδο αγώνα με τις εξαθλιώσεις των λαών, η στήριξη της παράνομης μετανάστευσης κι όλα όσα μας βομβαρδίζουν τα ΜΜΕ.
2. Η δημοσιογραφική πορνεία με αιχμή την "αριστερή" δημοσιογραφία.
Η εξαγορά όλων των πάλαι ποτέ ιστορικών εφημερίδων της πάλαι ποτέ αριστεράς, όπως η γαλλική "Libération", η ιταλική "Il Manifesto", αλλά κι η αγγλική "Guardian" (ιστορική εφημερίδα της αριστερής πτέρυγας των Εργατικών).

Δεν πρόκειται για τυχαία επιλογή του "φιλάνθρωπου" Σόρος η προβολή των θέσεων του από την αγγλική Guardian (Φλεβάρης του 2016) όπου επισημαίνει πως η απειλή για την Ευρώπη δεν είναι η ISIS, αλλά ο Πούτιν.

Υ.Γ. Τη Geraldina Colotti συναντάμε:
Προσωπική σελίδα! ΕΔΩ
F/B: ΕΔΩ

 Η Geraldina με τον εργάτη στο επάγγελμα πρόεδρο Nicolas Maduro, στο Καράκας
Το κλείσιμο του προεκλογικού αγώνα  στη Μπολιβαριανή Δημοκρατία, που θα δείτε στα ΜΜΕ και η δήλωση Μαδούρο "Míster Trump, go home":

 
Top