Συγκλονίζει η κατάθεση ψυχής και η δημόσια μαρτυρία της Αρχιλοχία, Βασιλικής Πλεξίδα, για πρώτη φορά από την ημέρα της τραγωδίας, για το δυστύχημα με το Χιούι στο Σαραντάπορο.

Το πρωί, η οικογένεια της Βασιλικής Πλεξίδα τέλεσε λειτουργία στην Παναγία Ακρωτηριανή στη Σέριφο, στην οποία παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος και ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αλκιβιάδης Στεφανής.

Η Αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα σώθηκε από θαύμα όταν το ελικόπτερο Χίουι στο οποίο επέβαινε κατάπεσε στο Σαραντάπορο Ελασσόνας, με αποτέλεσμα το θάνατο των τεσσάρων αξιωματικών, που βύθισε στο πένθος τις Ένοπλες Δυνάμεις και τη χώρα ολόκληρη.

Η Αρχιλοχίας αφιέρωσε στην Εκκλησία ένα καντήλι, στο οποίο ήταν δεμένο ένα ομοίωμα ελικοπτέρου, το κομποσκοίνι της και την φόρμα που φορούσε την μοιραία ημέρα, η οποία ήταν σκισμένη από τα χτυπήματα, μετά από την πτώση του ελικοπτέρου.

Μιλώντας στους παρευρισκόμενους για πρώτη φορά δημοσίως για το δυστύχημα, είπε ότι "αμέσως μετά το πρώτο χτύπημα έκανα τον σταυρό μου" και ζήτησε, όπως ανέφερε, την βοήθεια της Παναγίας.

Όπως περιέγραψε η μοναδική επιζήσασα της συντριβής του ελικοπτέρου: "Ένιωσα το "χέρι της Παναγίας" να με ξεκαρφώνει από το κάθισμα του ελικοπτέρου", συμπληρώνοντας ότι "με τοποθέτησε στο πίσω μέρος του ελικοπτέρου και μάλιστα γυρνώντας με ανάποδα για να μην βλέπω και να μην θυμάμαι τίποτα".

Ο Πάνος Καμμένος παρέδωσε στην γερόντισσα στην Παναγία Ακρωτηριανή μία εικόνα της Παναγίας Σουμελά, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα σε όλους όσοι επιβουλεύονται την πατρίδα μας.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

 
Top