Το ενδεχόμενο να υπάρχει οργανωμένο σχέδιο εμπρησμών πίσω από τις διαδοχικές δασικές πυρκαγιές που πλήττουν το νησί της Ζακύνθου, εξετάζει η Πυροσβεστική υπηρεσία. 

Το απόγευμα της Τετάρτης, εκδηλώθηκε η τέταρτη πυρκαγιά τις τελευταίες ημέρες, αυτή τη φορά στις ορεινές περιοχές Αγίου Γεωργίου Κρημνών – «Ναυάγιο» και συγκεκριμένα στη θέση «Βάρθες».

Την Τρίτη άλλο πύρινο μέτωπο κατέκαψε μεγάλο μέρος του δάσους στις Ορθονιές ενώ είχαν προηγηθεί οι φωτιές στον Σκοπό και στην Αναφωνήτρια.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στο νησί της Ζακύνθου τις τελευταίες ήμερες, είναι το γεγονός ότι από το αρχηγείο της Πυροσβεστικής αποφασίστηκε και μετέβη ήδη στο νησί κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) του Πυροσβεστικού Σώματος, έχει μεταβεί στη νήσο Ζάκυνθο και ερευνά τα περιστατικά εκδήλωσης αγροτοδασικών πυρκαγιών που έχουν εκδηλωθεί τις τελευταίες μέρες στο νησί».

 
Top