Απαράδεκτες δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης τη στιγμή που οι αριθμοί επιβεβαιώνουν το αντίθετο – Η κυβέρνηση εμπαίζει τις οικογένειες με τον χειρότερο τρόπο και χωρίς ίχνος ντροπής!


Ένα πολύ άσχημο παιχνίδι φτηνού εντυπωσιασμού και κούφιων υποσχέσεων ακολουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ σε ό,τι αφορά το ζήτημα των παιδικών σταθμών. Ενώ τα στοιχεία της Ελληνικής Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) αποδεικνύουν ότι συνολικά 55.542 παιδιά θα μείνουν εκτός δημοσίων ή ιδιωτικών παιδικών σταθμών, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, επιχειρεί να κάνει τη νύχτα - μέρα.


Σε δηλώσεις της στο ραδιοσταθμό του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», η κ. Φωτίου προσπάθησε να δικαιολογήσει τ’ αδικαιολόγητα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το γεγονός ότι υπάρχουν 130.000 παιδιά, τα οποία δε θα μπουν όλα σε βρεφονηπιακούς σταθμούς είναι ευθέως ανάλογο με το ότι δεν έχουμε θέσεις σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. Θα έπρεπε όλα τα μέσα ενημέρωσης αντί να λένε αυτά που λένε εναντίον της κυβέρνησης, να συζητήσουν και να ξαναβάλουν το θέμα του ανοίγματος βρεφονηπιακών σταθμών από τους δήμους ή και από τους ιδιώτες».

Και πρόσθεσε: «Όσα παιδιά είναι από φτωχές οικογένειες ή από οικογένειες ανέργων ή με ΑμεΑ θα μπουν καθ’ υπέρβαση, όσο και αν χρειαστεί θα πληρώσουμε όλα τα χρήματα καθ’ υπέρβαση».

Όπως γίνεται κατανοητό, η κυρία υπουργός, αφού διαψεύστηκε για πολλοστή φορά, ακολουθώντας την πάγια τακτική «δεν φταίμε εμείς, αλλά ο... Χατζηπετρής», αντί να ζητήσει συγγνώμη για την περιπέτεια, στην οποία βάζει χιλιάδες οικογένειες, επαναλαμβάνει τη γνωστή «καραμέλα» των δεσμεύσεων.

Επειδή, ίσως, η ίδια φαίνεται να λησμόνησε τι έλεγε πριν από περίπου τρεις μήνες, όταν έταζε πως έρχεται... «οργασμός» δημιουργίας νέων παιδικών σταθμών σε όλη την ελληνική επικράτεια, θα ήταν φρόνιμο να της πούμε πως το Διαδίκτυο έχει «μνήμη» και όλα όσα γίνονται, καταγράφονται.

Δείτε παρακάτω τι έλεγε η κυρία Φωτίου τον Απρίλιο του 2017 για τους παιδικούς σταθμούς

Ουσιαστικά, η κυρία υπουργός είχε παραπέμψει το θέμα για τις δωρεάν θέσεις σε παιδικούς σταθμούς για όλα τα παιδιά στις καλένδες και συγκεκριμένα για το 2018, με τα περιβόητα αντίμετρα.

Δυστυχώς, από τα παραπάνω, μπορεί εύκολα ν’ αντιληφθεί κανείς πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει χάσει προ πολλού το μέτρο.

Και το χειρότερο όλων είναι ότι σε ένα τέτοιο σοβαρό θέμα παρατηρείται μια παροιμιώδης προχειρότητα, η οποία εξαντλείται στις συνήθεις δηλώσις της κ. Φωτίου που προσπαθεί να μας εισαγάγει σε ένα παράλληλο σύμπαν.

Κύριε Τσίπρα, συμμαζέψτε τους υπουργούς σας και παρέμβετε άμεσα! Αυτή η απαράδεκτη πρακτική πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα!

 
Top