George J. Prokopakis 
 Πεντακόσιοι εννενήντα πέντε
Τόσοι, 595 άτομα, είναι οι δημοσιογράφοι υπάλληλοι της ΕΡΤ. Κάμποσοι ακόμη με συμβάσεις. Ούτε ένας εξ αυτών δεν βρέθηκε να ενημερώσει τη νύχτα για το φονικό σεισμό στην Κω. Ούτε ένας!

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας με τα χρήματα των πολιτών, στέλνει τους κατοίκους των παραμεθορίων περιοχών (Δωδεκάννησα εν προκειμένω) για ενημέρωση στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης και στα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία. Ως εθνικό καθήκον η διοίκηση θεωρεί την αύξηση της λιβιδούς των Ελλήνων, γι' αυτό και είχε σχετική εκπομπή. Καθένας με τις προτεραιότητές του!

Τι κρύβεται πίσω από το έμφραγμα ενημέρωσης;
1. Δεν υπήρχαν δημοσιογράφοι βάρδιας;
2. Υπήρχαν δημοσιογράφοι βάρδιας, αλλά δεν μπορούσαν να αξιολογήσουν τη βαρύτητα του θέματος.
3. Το θέμα αξιολογήθηκε σωστά, βρέθηκε και εικόνα (ακόμη και κλεψίμια στον αέρα) αλλά δεν υπήρχε ιεραρχικώς ανώτερος να δώσει το ΟΚ για έκτακτη εκπομπή.
4. Παρά το ότι δημοσιογραφικώς ο οργανισμός ήταν σε θέση να εκπέμψει έκτακτο δελτίο, δεν υπήρχε τεχνικό προσωπικό βάρδιας για να το υποστηρίξει.
5. Ο οργανισμός ήταν και τεχνικώς έτοιμος για εκπομπή αλλά δεν εύρισκαν τους δικούς τους στην Κω ή Ρόδο και δεν θα ήταν πλήρης η κάλυψη! Οπότε προκειμένου να πέσει η ποιότητα της ενημέρωσης είπαν "άσε καλύτερα".
6. Δεν μπορούσαν μέσα στη νύχτα να κινητοποιήσουν δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοίκηση. Όλο και κάπου θα γλένταγαν και θα ήταν λιάδα στο πιοτί. Ή μπορεί να έκαναν ολονυκτία στο μνημείο πεσόντων του αγώνα.
7. Υπάρχει διαδικασία για έκτακτη εκπομπή η οποία προβλέπει συγκεκριμένη έγκριση. Ο/η υπεύθυνος είτε δεν βρέθηκε είτε βρέθηκε και δεν την έδωσε.
8. Η κυβέρνηση δεν ήθελε με τίποτε να βγουν κακές ειδήσεις, μέρες που είναι και όλα πηγαίνουν έξτρα πρίμα γκουτ. Τους απαγόρευσε.

Λέω τα παραπάνω γιατί στα σόσιαλ δικαίως θυμωμένοι συμπολίτες καταφέρονται κατά αργόσχολων δημοσιογράφων. Στην ΕΡΤ υπάρχει διοίκηση, η συγκεκριμένη έχει κάνει κάθε αγωνιστή κατά του "μαύρου" προϊστάμενο ή διευθυντή και απλώς δεν δουλεύει τίποτε. Η ευθύνη είναι των ανεκδιήγητων κκ Διονύση Τσακνή, Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου και Παναγιώτη Τσιούτσια, Γενικού Διευθυντή Ενημέρωσης.

Μόλις προχτές ο κ. Τσακνής υπερηφανευόταν πως η ΕΡΤ αποδίσει στα δημόσια ταμεία €71 εκατ (για το 2016). Φοροεισπράκτορας είναι ο ρόλος που αναγνωρίζει στον εαυτό του. Προφανώς του διαφεύγει η άλλη όψη του ιδίου νομίσματος: οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν καθαρά €115 εκατ το χρόνο για να μην κάνει τη δουλειά του αυτός και οι επιλογές του.

Στις φωτό, οι κκ. Τσακνής και Τσιούτσιας - να ξέρουμε και φατσικά τους τραγικά ανίκανους που πληρώνουμε. Η επιλογή της φωτό του κ. Τσακνή με τον παραιτηθέντα κ. Ταγματάρχη, όχι τυχαία - να πάρει τα εύσημα της διάλυσης της ενημέρωσης κι αυτός, τα δικαιούται.

Ας πάνε σήμερα στο μνημείο πεσόντων του αγώνα να καταθέσουν στεφάνια. Για τη μακαρίτισα την ενημέρωση. Υποθέτω, οι πραγματικοί νεκροί του σεισμού ως αλλοδαποί δεν έχουν θέση στο μηνμείο - δεν θα μπορούσαν άλλως τε να ταυτιστούν με τη χαραγμένη εθνικολαϊκιστική μπούρδα.

 
Top