Το όνειρο κάθε γυναίκας είναι να έχει επίπεδη κοιλιά. Ωστόσο, πολλές φορές παρά την εξαντλητική γυμναστική και τη δίαιτα δεν μπορείτε να αποκτήσετε τους κοιλιακούς που τόσο ποθείτε.

Ο διάσημος, Βρετανός, personal trainer, James Staring, έχει τη λύση ώστε να διώξετε μια για πάντα το εκνευριστικό σωσίβιο.

Με τέσσερα απλά κόλπα θα μπορέσετε να απαλλαγείτε από τη φουσκωμένη κοιλίτσα και στην παραλία θα σας αποκαλούν «το κορμί»!

Βήμα 1ο

Φάτε υδατάνθρακες μετά τη γυμναστική, όχι όμως λευκό ψωμί και ζυμαρικά

Καλό θα ήταν μετά τη σωματική άσκηση να μη γίνεται υπερκατανάλωση τροφών πλούσιων σε υδατάνθρακες. Το γεύμα σου μετά την προπόνηση χρειάζεται να περιέχει πρωτεΐνη αλλά και ένα μέρος υδατάνθρακα, ώστε να ενεργοποιηθεί η παραγωγή ινσουλίνης, η οποία βοηθάει τα διατροφικά στοιχεία να μετακινηθούν πιο γρήγορα στον μυϊκό ιστό.

Βήμα 2ο

Κάντε ασκήσεις που περιλαμβάνουν πολλές μυϊκές ομάδες

Όσο περισσότερες μυϊκές ομάδες λειτουργούν όταν ασκήστε, τόσες περισσότερες θερμίδες καίτε κατά τη διάρκεια της άσκησης αλλά και μετά. Οι σύνθετες κινήσεις χρειάζονται περισσότερη ενέργεια, ενώ ο μεταβολισμός σας λειτουργεί γρηγορότερα.

Βήμα 3ο

Κάντε έντονη διαλειμματική προπόνηση μικρής διάρκειας

Σύμφωνα με μελέτη του Canada’s McMaster University, η υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση, δηλαδή αυτή που περιλαμβάνει διαστήματα έντονης προσπάθειας τα οποία εναλλάσσονται με διαλλείματα ανάπαυσης ή καλύτερα ενεργητικής αποκατάστασης, επιτυγχάνει τα οφέλη άσκησης σε λιγότερο χρόνο απ' ό,τι το να περπατά κάποιος στον διάδρομο με σταθερό ρυθμό. Ως εκ τούτου, μπορείτε πραγματικά να επιτύχετε περισσότερα με λιγότερη άσκηση.

Βήμα 4ο

Να γράφετε τι τρώτε αλλά και το πώς νιώθετε δύο ώρες μετά το γεύμα

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής πολλές φορές μας κάνει να επιλέγουμε το φαγητό μας αρκετά γρήγορα, χωρίς να το πολυσκεφτόμαστε. Για να έχετε, λοιπόν, μια ιδέα του τι τρώτε και πώς νιώθετε γι' αυτό μετά από λίγες ώρες, καλό θα ήταν να το σημειώνετε. Έτσι, θα ξέρετε τις θερμίδες που έχετε φάει, θα προσέχετε αν έχετε ξεφύγει, αλλά και -το σημαντικότερο- θα μετράτε την ενέργειά σας και θα βλέπετε σε τι κατάσταση είστε μετά το πέρας κάποιων ωρών.

 
Top