Αθώο έκρινε σήμερα τον Τάσο Θεοφίλου το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, παρά την επιβαρυντική για αυτόν εισαγγελική πρόταση, η οποία τον χαρακτήριζε μέλος εγκληματικής οργάνωσης.

Ο Τάσος Θεοφίλου κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε ληστεία τράπεζας στην Πάρο τον Αύγουστο του 2012, στην οποία κατά τη διαφυγή των ληστών δολοφονήθηκε ένας οδηγός ταξί. Στοιχείο  ενοχής του Τ. Θεοφίλου ήταν ένα καπέλο που δεν υπήρχε στα αρχικά ευρήματα της ληστείας και που πάνω του -σύμφωνα με την Αντιτρομοκρατική- υπήρχε δικό του DNA.

Ο Τ. Θεοφίλου προφυλακίστηκε και η δίκη του ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2013, με όλους τους μάρτυρες -συμπεριλαμβανομένων των αυτοπτών- να μην τον αναγνωρίζουν. Ακόμα και ο αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής κατέθεσε ότι μπορεί να μην ήταν συμμέτοχος στη ληστεία.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αποφάσισε τελικά ότι ο Τάσος Θεοφίλου ήταν ένοχος για απλή συνέργεια σε ανθρωποκτονία και συμμετοχή στη ληστεία και αθώος για ένταξη στην οργάνωση ΣΠΦ. Η ποινή του ήταν 25 χρόνια κάθειρξη.

Ο Θεοφίλου άσκησε έφεση κατά της απόφασης, υποστηρίζοντας ότι είναι εντελώς αθώος. Το ίδιο όμως έκανε και ο εισαγγελέας, κρίνοντας προφανώς «επιεική» την απόφαση.

Στη δίκη σε δεύτερο βαθμό, η εισαγγελέας αμφισβήτησε  τις μαρτυρίες και τις αγορεύσεις των συνηγόρων και των δύο τεχνικών συμβούλων καθώς και την προηγούμενη απόφαση του Τριμελούς.  Πρότεινε να κηρυχθεί ένοχος ο Τάσος Θεοφίλου όχι μόνο για όσες πράξεις είχε ήδη καταδικαστεί αλλά και για όσες αθωώθηκε.

Ο  κατηγορούμενος, από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε κάθε εμπλοκή του στην ληστεία της Πάρου, υποστηρίζοντας ότι τις επίμαχες ημέρες βρισκόταν στην Αθήνα, ενώ αρνείται κατηγορηματικά ότι σχετίζεται με την οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».
 
Top