Απόφοιτος του 2ου ΕΠΑΛ Πύργου, ο Δρόσος Κονδύλης κατάφερε να συγκεντρώσει 17.090 μόρια στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.

Πρόκειται για έναν πολύ καλό βαθμό που του επιτρέπει την εισαγωγή σε όποια πανεπιστημιακή σχολή επιθυμεί. Ο Δρόσος πρόκειται για μια πολύ ξεχωριστή περίπτωση καθώς ανέκαθεν χρειαζόταν να προσπαθεί περισσότερο σε σύγκριση με άλλα παιδιά, στο δημοτικό, το γυμνάσιο, το Λύκειο για να πείσει για τις ικανότητες του. Και αυτό γιατί ο υποψήφιος των Πανελλαδικών ανήκει στο φάσμα του αυτισμού.

Ο ίδιος, όπως δήλωσε, αισθάνεται «πολύ καλά» με αυτή την επιτυχία γιατί έδωσε τη μάχη και την ολοκλήρωσε «ωσάν νικητής».

Σύμφωνα με το ilia24.gr, ο Δρόσος από παιδί έδινε τη μάχη του με την «κανονικότητα» για να σπάσει τα τείχη της άγνοιας ορισμένων πάνω στον αυτισμό. Δίπλα του βρισκόταν η μητέρα του Νικολία Μωραίτη, που τον ωθούσε καθημερινά να προσπαθεί όλο και περισσότερο, να τον επιβραβεύει για τις μικρές του νίκες, να του εξηγεί τις ανεξήγητες για τον ίδιο ανθρώπινες συμπεριφορές απέναντι στη διαφορετικότητα.

 
Top