Μπορεί να μην είχε τις απίστευτες γνώσεις στον τομέα της τεχνολογίας, αλλά είναι αποδεκτό πως ο Στιβ Τζομπς είχε το όραμα και έτσι κατάφερε να δημιουργήσει μία από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές τεχνολογίας στον κόσμο, αλλάζοντας μία για πάντα τον τρόπο της επικοινωνίας, της ψυχαγωγίας και όχι μόνο. 


Έχοντας χαρακτηριστεί ως οραματιστής στον χώρο των υπολογιστών, καθώς οι ιδέες του άλλαξαν τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές χρησιμοποιούν την ψηφιακή τεχνολογία, ο Στιβ Τζομπς όταν συνέλαβε την ιδέα του οικιακού προσωπικού υπολογιστή, δεν είχε πτυχίο στην πληροφορική και δεν ήξερε καν από προγραμματισμό. 

 

Όσο ιδιοφυΐα κι αν ήταν όμως, τι πραγματικά ήταν αυτό που τον ώθησε περισσότερο να κάνει την δική του επανάσταση και να επονομαστεί ο «ευαγγελιστής» της ψηφιακής εποχής; 

Η απάντηση είναι το... μίσος. Κι όμως, σύμφωνα με τον επικεφαλή του τμήματος iOs της εταιρείας Σκοτ Φόρσταλ, ο Στιβ Τζομπς αποφάσισε να δημιουργήσει τα smartphones επειδή μισούσε τον σύζυγο μίας φίλης της γυναίκας του που εργαζόταν στην Microsoft. 

 

Μιλώντας για τον Στιβ Τζομπς στην επέτειο των 10 χρόνων του πρώτου iPhone, ο Σκοτ ανέφερε πως κάθε φορά που ο ιδρυτής της Apple έβλεπε αυτόν τον τύπο από την Microsoft, πήγαινε στο γραφείο τσαντισμένος. 

Παρ΄όλο που ο Στιβ δεν αναφερόταν συχνά στον Μπιλ Γκέιτς, ο ίδιος μάθαινε αρκετά για την εταιρία μέσω τον σύζυγο της φίλης της γυναίκας του, όπως ας πούμε για το τάμπλετ. 

Ο εργαζόμενος είχε πει τότε στο Τζομπς πως ένα μοντέλο τάμπλετ της Microsoft μπορούσε να τρέξει ένα συγκεκριμένο λογισμικό πιο εξελιγμένο, ενώ εκτός αυτού ήταν μικρότερο, πιο φωτεινό, πιο λεπτό από έναν υπολογιστή πράγμα που θα το έκανε πιο επιτυχημένο και ξεχωριστό καθώς θα λειτουργούσε με ένα στυλό. 

 

Ακούγοντας αυτά ο Τζομπς το πρώτο που είπε στην ομάδα του, όταν τους ανακοίνωσε πως θα δουλέψουν ένα πρόγραμμα για τάμπλετ είναι το εξής: 

«Πρώτα απ΄όλα είναι ηλίθιοι. Δεν χρειαζόμαστε στυλό». 

Έτσι όλοι έπεσαν με τα μούτρα σε ένα πρόγραμμα ονόματι «project purple», το οποίο θα έδινε την δυνατότητα στον χρήστη να μπορεί να μετακινεί τις εικόνες με τον δάχτυλό του. 

 

Πως από τα tablet προέκυψαν τα iPhone; 

Κι ενώ το team της Apple είχε βάλει όλη της την μαεστρία για να δημιουργήσει ένα πρωτοποριακό tablet, ο Στιβ Τζομπς άλλαξε γνώμη όταν βρισκόταν σε μία... καφετέρια. 

«Ο Τζομπς πρόσεξε πως όλοι μέσα στην καφετέρια μιλούσαν στα κινητά τους, αλλά κανείς δεν ήταν ιδιαίτερα ευτυχισμένος γι΄αυτό. Μόλις το αντιλήφθηκε αυτό ο Τζομπς με ρώτησε αν μπορώ να μικρύνω το προσχέδιο σε μέγεθος τόσο μικρό ώστε να χωράει στην τσέπη μου», έτσι φτιάξαμε τα iPhone είπε ο Φόρστσαλ. 

 

Όταν εν τέλει κυκλοφόρησε το iPhone δέχθηκε σφοδρή κριτική λόγω της σύγκρισής του με τα υπάρχοντα τότε smartphone τελικά κατάφερε να επικρατήσει γιατί όπως είπε ο Φόρσταλ «αυτό που τότε δεν μπορούσαν να καταλάβουν ήταν ότι εμείς αλλάζαμε τον τρόπο με τον οποίο γίνονταν τα πράγματα».
 
Top