«Ό,τι καλύτερο πετύχουμε δεν θα είναι κέρδος για τον Τσίπρα, θα είναι κέρδος για τη χώρα για τις επόμενες δεκαετίες»

Όλοι αυτοί που λένε καλά λόγια για την Ελλάδα να βάλουν πλάτη στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, ζήτησε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε» εξέφρασε την πεποίθηση πως οι περισσότεροι θέλουν λύση την Πέμπτη και το ζητούμενο για την Ελλάδα είναι η λύση αυτή να είναι η καλύτερη δυνατή.

«Η αίσθηση που έχω είναι ότι στις 15 Ιουνίου οι περισσότεροι θέλουν λύση. Δεν πρόκειται να είναι τέλεια, λόγω των γνωστών εμποδίων που έχουμε -λέγε με Σόϊμπλε, λέγε με ΔΝΤ- αλλά αυτοί που λένε καλά λόγια για την Ελλάδα πρέπει τώρα να βάλουν πλάτη γιατί οι Έλληνες πολίτες θέλουν αποτελέσματα», είπε ο κ. Παπαδημούλης.

Παράλληλα, κάλεσε τη ΝΔ να αφήσει την καταστροφολογία και να βοηθήσει παραπάνω στον χώρο των ομογάλακτών της πολιτικά. Απευθυνόμενος στον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη, που ήταν απέναντί του, υπογράμμισε: «Και συνιστώ και στη ΝΔ να δει όχι τι λέει ο Μοσκοβισί, που λέει ύμνους για τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, τι λένε οι δικοί της, οι ομογάλακτοι πολιτικοί, ο Ντομπρόβσκις, που είναι αντιπρόεδρος της Κομισιόν και λέει πολύ καλά λόγια για την προσπάθεια και της Ελλάδας και της κυβέρνησης, ανήκει στο κόμμα του κ. Χατζηδάκη, όχι στο δικό μας».

«Η καταστροφολογία είναι λάθος συνταγή και για την ίδια την αξιωματική αντιπολίτευση», συνέχισε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Ό,τι καλύτερο πετύχουμε στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου δεν θα είναι κέρδος για τον Τσίπρα, θα είναι κέρδος για τη χώρα για τις επόμενες δεκαετίες και από αυτό θα ωφεληθούν οι Έλληνες και όλες οι κυβερνήσεις των επόμενων δεκαετιών. Ήδη η ελληνική οικονομία έχει σταματήσει την ύφεση, οι πάντες προβλέπουν ανάπτυξη για τα επόμενα τρία χρόνια. Η ελάφρυνση του χρέους, το σήμα της σταθεροποίησης και της ανόδου θα αυξήσει τις επενδύσεις στην Ελλάδα, που τις έχουμε απόλυτη ανάγκη για να μειώσουμε ταχύτερα την ανεργία. Ήδη έχουμε κάποια πρώτα θετικά στοιχεία. Ο ελληνικός λαός έχει κάθε δίκιο να νιώθει κούραση, απογοήτευση μετά από επτά χρόνια άγριας λιτότητας και επιτροπείας. Αυτήν τη στιγμή η Ελλάδα έχει περισσότερα στηρίγματα από ό,τι είχε πριν δύο χρόνια και αυτά πρέπει να πιστωθούν στο ενεργητικό και της χώρας και της κυβέρνησης. Και αν βοηθούσε παραπάνω, αντί για καταστροφολογία και τυφλή αντιπολίτευση, και η ΝΔ στον χώρο των ομογάλακτών της η χώρα θα πήγαινε ακόμα καλύτερα. Και να μην ξεχνάμε ότι τα μνημόνια δεν έπεσαν από τον ουρανό. Έπεσαν γιατί τη χώρα τη χρεοκόπησαν κακές κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».

Σε ερώτηση για τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών στις οποίες μπορεί να οδηγήσει τη χώρα ο πρωθυπουργός, ο κ. Παπαδημούλης απάντησε να τα πετάξουν στο καλάθι των αχρήστων, όπως και άλλα.

 
Top