Ο Μιχάλης ( Μάικ) Σπανός είναι η πρόταση της ηγεσίας του ΑΚΕΛ, του Κομμουνιστικού κόμματος της Κύπρου ως υποψηφίου για τις Προεδρικές του 2018 στο νησί. Ως προς τα ενδοκομματικά του ΑΚΕΛ, η υποψηφιότητα του κ. Σπανού είναι εντυπωσιακή διότι ο ίδιος είχε επικρίνει σφοδρότατα την προεδρική πενταετία του Δημήτρη Χριστόφια περιγράφοντάς την ως καταστροφική. Ο κ. Σπανός είχε ταχθεί ανοικτά υπέρ του μνημονίου, περιγράφοντας την τρόικα ως μέλη ναυαγοσωστών της κυπριακής οικονομίας.
Ο κ. Σπανός έχει σπουδάσει στις ΗΠΑ. Αυτή τη στιγμή είναι διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας M.S. Business Power Ltd και ιδρυτικός πρόεδρος της Green Dot.Ο κ. Σπανός διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος της τουρκικής Coca-Cola, η οποία είναι η 5η μεγαλύτερη σε εμφιαλώσεις στο δίκτυο της μεγάλης πολυεθνικής εταιρείας. Από το 1981 έως και το 2008 ήταν γενικός διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος της κυπριακής Coca-Cola (Λανίτης), ενώ και τώρα διατηρεί θέση μη εκτελεστικού μέλους στο Δ.Σ. της εταιρείας. Στο πλούσιο βιογραφικό του κ. Σπανού περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, η περίοδος της αντιπροεδρίας του στο Δ.Σ. του CIIM (2005-2009), ενώ από το 2014 διατηρεί θέση ανώτερου ανεξάρτητου διευθυντή στην Τράπεζα Κύπρου, καθώς και ανεξάρτητου μη εκτελεστικού διευθυντή. Παράλληλα, κατείχε θέση διευθυντή στην Κεντρική Τράπεζα Κύπρου ( Τα βιογραφικά στοιχεία είναι απο το σχετικό άρθρο της Καθημερινής).
Πραγματικά κοσμογονική υποψηφιότητα για τα δεδομένα του Ακελ και αποκήρυξη της καταστροφικής παρακαταθήκης και 5ετίας Χριστόφια.
 
Top