"Τεθηκαν στο τραπέζι νέες προτάσεις. Τις συζητήσαμε. Θα πάμε στην εκτελεστική επιτροπή να τις συζητήσουμε και θα αποφασίσουμε", δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, μετά τη συνάντηση που ειχαν εκπρόσωποι της ομοσπονδίας με τον πρωθυπουργό.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ ερωτηθείς για την κόντρα με τον Πάνο Σκουρλέτη, τόνισε ότι "δεν υπήρχε κόντρα, έναν αγώνα κάναμε". Η χρήση αορίστου ως προς τις κινητοποιήσεις, δείχνει ίσως ότι υπάρξει λύση στο θέμα με τα σκουπίδια, που έχει ταλαιπωρήσει τις τελευταίες μέρες την ελληνική κοινωνία.
Η παρέμβαση του πρωθυπουργού αποφασίστηκε αργά χθες το απόγευμα και αφότου είχε διαπιστωθεί ότι η πρόταση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη δεν ήταν δυνατή να μεταπείσει τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στην εργασία τους

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΕ ΟΤΑ πέρασαν το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου , λίγο μετά τις 10 το πρωί, έπειτα από την χθεσινή πρόσκληση του πρωθυπουργού. Μάλιστα, όπως διευκρίνισε χθες το πρωθυπουργικό γραφείο, το διάβημα Τσίπρα δεν έχει ως στόχο μόνο την εκτόνωση της κρίσης για να ξεκινήσει η αποκομιδή των σκουπιδιών ενόψει του καύσωνα που αναμένεται στην Αθήνα. Πέραν αυτής της αυτονόητης ανάγκης να μην κινδυνεύσει η δημόσια υγεία από τους σωρούς σκουπιδιών, το Μαξίμου γνωστοποίησε χθες ότι η συνάντηση διεξάγεται με στόχο και να βρεθεί μία λύση στα αιτήματα των εργαζομένων στον τομέα καθαριότητας των δήμων.
Τέλος, η ΓΑΔΑ ζητησε τα στοιχεια των μελών της εκτελεστικής επιτροπής για να ασκηθεί ποινική δίωξη βάσει της χθεσινής παραγγελίας του προιστάμενου της εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

 
Top