Η θέση της κυβέρνησης είναι ότι αυτή τη στιγμή χρειάζεται μια καθαρή λύση που θα εγγυάται και θα εμπεδώνει την τάση ανάκαμψης που παρουσιάζεται και στο α' τρίμηνο του 2017 και θα δίνει τη δυνατότητα στη χώρα να βγει με αξιώσεις και με βιώσιμους όρους στις αγορές, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο 105,5".

"Εμείς λέμε ότι όλη αυτή η ιστορία πρέπει να τελειώσει, υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να τελειώσει, δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να κωλυσιεργούμε. Η ελληνική οικονομία έχει περάσει σε μια φάση ανάκαμψης και δεν πρέπει να τεθεί σε κανέναν απολύτως κίνδυνο, για να εξυπηρετηθούν πολιτικές σκοπιμότητες" επεσήμανε ο κ. Τζανακόπουλος.

"Εμείς συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με εποικοδομητικό τρόπο, καταθέτοντας προτάσεις, προσπαθώντας να γεφυρώσουμε τις διαφορές, διότι δεν είναι λογικό και δεν είναι και κοινωνικά αποδοτικό να να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση της αβεβαιότητας και αυτή η διελκυστίνδα η οποία έχει και αρκετά μεγάλους βαθμούς υποκρισίας" υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σχολιάζοντας τα πρώτα αποτελέσματα των βρετανικών εκλογών ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε:

"Το αποτέλεσμα των βρετανικών εκλογών δικαιώνει τον Τζέρεμι Κόρμπιν, που κατάφερε να μετατρέψει το Κόμμα των Εργατικών σε μια πραγματικά μεγάλη πολιτική δύναμη στη Βρετανία μετά από πολλά χρόνια κι αυτό έγινε με μια επιλογή αριστερής στροφής. Ακριβώς αυτή η πολιτική στροφή έπιασε τον παλμό και τις ανάγκες της κοινωνίας. Η κ. Μέι υπέστη μια πολύ μεγάλη ήττα, η ίδια βρίσκεται αποδυναμωμένη στο εσωτερικό του κόμματός της".

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εκτίμησε ότι υπάρχει μια τάση που σιγά-σιγά εμπεδώνεται σε όλον τον κόσμο, μια τάση αμφισβήτησης της υπάρχουσας σκληρής πολιτικής της λιτότητας.

Σημείωσε παράλληλα ότι διαμορφώνεται στις εργαζόμενες τάξεις ένα ρεύμα αμφισβήτησης της πολιτικής της λιτότητας και το μεγάλο ερώτημα είναι από ποιον θα εκφραστεί αυτό, καθώς και ότι θα πρέπει να εκφραστεί από τις δυνάμεις της Aριστεράς.

 
Top