Διαψεύδει η διοίκηση του Νοσοκομείου «Παίδων Πεντέλης», δημοσιεύματα που αφορούν στη λειτουργία της ορθοπεδικής κλινικής, δηλώνοντας κατηγορηματικά «ότι κανένα προγραμματισμένο εντός του 2017 χειρουργείο δεν έχει αναβληθεί ή ακυρωθεί λόγω έλλειψης πόρων».

«Η ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου «Παίδων Πεντέλης» λειτουργεί κανονικά με βάση τη στελέχωσή της, παράγοντας ουσιαστικό έργο και αντιμετωπίζοντας το σύνολο των περιστατικών που προσέρχονται στα εξωτερικά ιατρεία, τακτικά και επείγοντα».

Η διοίκηση εξηγεί ότι βρίσκεται σε τελικό στάδιο η διαδικασία κρίσης, που είχε ανασταλεί από το 2010 για την επιλογή ιατρού ορθοπεδικού επιμελητή Β' στη μια κενή οργανική θέση που υπάρχει. «Αυτή τη στιγμή είναι καλυμμένες οι προβλεπόμενες τέσσερις οργανικές θέσεις, αφού υπάρχουν τρεις μόνιμοι και ένας επικουρικός ορθοπεδικός». Αναφέρει επίσης ότι έχει αυξηθεί κατά 10.000 ευρώ (από 60.000 ευρώ σε 70.000 ευρώ) ο προϋπολογισμός για τα ορθοπεδικά υλικά και σημειώνει ότι «θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την περαιτέρω αύξησή του στη διάρκεια του χρόνου, με βάση πάντα τις ανάγκες και τις αντίστοιχες δυνατότητες».

ΕΙΝΑΠ

Την άμεση επίλυση του θέματος «αναστολής χειρουργείων στο νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης» εξαιτίας της υποχρηματοδότησης του ιδρύματος και της έλλειψης υλικών, είχε ζητήσει από τον υπουργό Υγείας η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας Πειραιά, (ΕΙΝΑΠ), υπογραμμίζοντας ότι «οι ανάγκες των παιδιών δεν μπαίνουν σε διαπραγματεύσεις».

Νέα Δημοκρατία

«Το υπουργείο Υγείας να σκύψει στα προβλήματα του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης», ζητά ο τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, Βασίλης Οικονόμου.

«Θλίψη, αλλά και μεγάλη έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης, δεν επαρκεί για τη διεξαγωγή σοβαρών ορθοπεδικών επεμβάσεων. Αποτέλεσμα αυτού είναι η αναγκαστική μετάθεση χειρουργείων για το επόμενο έτος.

Η κυβέρνηση, για μία ακόμα φορά, λάμπει δια της απουσίας της. Πότε άραγε θα ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα της υγείας, τα οποία πλέον χτυπούν την πόρτα και των μικρότερων σε ηλικία ασθενών;», αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο κ. Οικονόμου.

Το θέμα φέρνει επίσης με ερώτησή της προς τον υπουργό Υγείας στη Βουλή η βουλευτής Β' Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Κατερίνα Παπακώστα.

Η βουλευτής ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα περί αναστολής ορθοπεδικών χειρουργικών επεμβάσεων στο Παίδων Πεντέλης και ποιος είναι ο προϋπολογισμός του για το έτος 2017. Τέλος, ζητά να ενημερωθεί, με ποιόν τρόπο προτίθεται το αρμόδιο υπουργείο να επέμβει, ώστε να αντιμετωπιστεί η αναστολή σοβαρών χειρουργικών επεμβάσεων, πράγμα που θέτει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία των παιδιών.

Ποτάμι

Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και το «Ποτάμι», σημειώνοντας ότι «πρέπει να βρούμε το θάρρος να μεταρρυθμίσουμε εκ βάθρων το Σύστημα Υγείας (δημόσιο και ιδιωτικό) ώστε να καταστεί βιώσιμο. Μέχρι τότε οι αδύναμοι θα πλήττονται περισσότερο, η αναποτελεσματικότητα θα χτυπάει κόκκινο και η κυβέρνηση θα «βαράει» επικοινωνιακές και όχι μόνο «μπαλωθιές» για τα τεράστια επιτεύγματα της».

 
Top