Η κοινωνία έχει εξαντληθεί, τόνισε ο Πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη συζήτηση για τα νέα προαπαιτούμενα της δεύτερης αξιολόγησης στη Βουλή. «Δώστε λύση για να σωθεί ο τόπος. Κάντε εκλογές», είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό. Η χώρα, συνέχισε, χρειάζεται μία κυβέρνηση που μπορεί να ζητήσει από τους εταίρους να τηρήσουν τη δέσμευσή τους για το χρέος, αλλά και να βάλει μπροστά τη μηχανή της ανάπτυξης, φέρνοντας επενδύσεις και δουλειές.

Αναφερόμενος στα νέα προαπαιτούμενα, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι φαίνεται πως η αξιολόγηση ανοιγοκλείνει κάθε εβδομάδα, προσθέτοντας ότι θα ήθελε μία απάντηση για το αν ζητήθηκαν από την κυβέρνηση πρόσθετα προαπαιτούμενα, όπως δήλωσε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Παίρνετε ό,τι σας δίνουν και κάνετε ό,τι σας ζητάνε», είπε, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν συμμετέχει απλώς παρίσταται στη διαπραγμάτευση.

Επέκρινε, επίσης, την κυβέρνηση ότι φέρνει τροπολογίες σε άσχετα νομοσχέδια, κάτι που δεν επιτρέπεται από το Σύνταγμα. Το έχετε κάνει πολλές φορές, είπε, αλλά δεν το έχετε ξανακάνει να φέρετε τροπολογίες σε ρύθμιση κύρωσης για τα ψάρια.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr 

 
Top