Του Κώστα Στούπα

"Αυτό που κάνουν οι νέοι να φεύγουν να πάνε να δουλέψουν στο εξωτερικό είναι στην ουσία προδοσία" δήλωσε πριν από λίγες μέρες ο αριστερός δημοφιλής ηθοποιός κ. Κώστας Καζάκος...

Εν τη καλλιτεχνική ειλικρίνεια και την πολιτική του αφέλεια, ο δημοφιλής ηθοποιός αποτύπωσε την ουσία του προβλήματος της χώρας αλλά και την ουσία της κομμουνιστικής ιδεολογίας της οποίας είναι οπαδός και της οποίας βασικό συστατικό είναι ο εξαναγκασμός.

Για τους αριστερούς τα πράγματα είναι απλά: Όποιος φεύγει στο εξωτερικό γιατί δεν συμβιβάζεται να παίρνει 500 ευρώ λόγω υπερφορολόγησης είναι προδότης. Αντιθέτως, τα στελέχη και οι προπαγανδιστές της αριστεράς που έχουν τις καταθέσεις έξω είναι προοδευτικοί και θέλουν το καλό του λαού.

Είναι προφανές πως εκτός από φορείς ιδεών ολοκληρωτισμού είναι και απατεώνες.

Για τους αριστερούς δεν υπάρχουν άνθρωποι που έχουν το δικαίωμα να κάνουν διαφορετικές επιλογές. Η αλήθεια είναι μία. Την προσδιορίζει κάθε φορά το Κόμμα και όποιος δεν την αποδέχεται είναι συνειδητός προδότης δηλ. πράκτορας αντίπαλων δυνάμεων ή βλάξ που έχει παρασυρθεί από την προπαγάνδα τους. Σε κάθε περίπτωση είναι ένα επιζήμιο "ζιζάνιο" που πρέπει να εκριζωθεί.

Ως συνέπεια του αλάνθαστου που συνεπάγεται η κατοχή της μοναδικής αλήθειας, κάθε οικονομική ή πολιτική αποτυχία για τους αριστερούς δεν ήταν (και είναι)συνέπεια δικών τους λαθών αλλά αποτέλεσμα συνομωσίας σκοτεινών κέντρων.

Στους λιμοκτονούντες υπηκόους της πάλαι ποτέ σοβιετίας (τώρα της Β. Κορέας) απαγορευόταν να μεταναστεύουν για οικονομικούς λόγους γιατί υποτίθεται πως ζούσαν καλύτερα από τους εργαζόμενους στις καπιταλιστικές χώρες, αφού οι δείκτες έδειχναν μικρότερη ανισότητα στους σοσιαλιστικούς παραδείσους. Και ακόμα κι αν δεν έδειχναν κάτι τέτοιο, οι αρμόδιες υπηρεσίες φρόντιζαν να δημοσιεύονται στοιχεία που το "πιστοποιούσαν".

Η πλέον φανερή απόδειξη της ολοσχερούς αποτυχίας των σοσιαλιστικών καθεστώτων ήταν η μετανάστευση. Δεν χρειάζεται να επιστρατεύσει κάποιος τους δείκτες σωματικού βάρους ή του ύψους μεταξύ Νοτιοκορεατών και Βορειοκορεατών ούτε να υπενθυμίσει την σκελετωμένη κατάσταση στην οποία έφθαναν στη χώρα μας οι Αλβανοί, οι βαλκάνιοι και οι ανατολικοευρωπαίοι μετανάστες μετά την κατάρρευση της σοβιετίας στις αρχές της δεκαετίας του '90.

Η καπιταλιστική Δυτική Ευρώπη και οι ΗΠΑ (η Αυστραλία επίσης) δεκαετίες τώρα έχουν κανόνες που δυσκολεύουν την ελεύθερη πρόσβαση και εγκατάσταση σε αυτές μεταναστών από άλλες περιοχές του πλανήτη. Αν δεν το είχαν θα συνέρρεαν ανεξέλεγκτα πλήθη και θα κατέρρεαν.

Αυτό συμβαίνει πολλά χρόνια πριν την πληθυσμιακή έκρηξη του τρίτου κόσμου και την παγκοσμιοποίηση που απελευθέρωσε μαζί με τις μετακινήσεις κεφαλαίων και εμπορευμάτων και αυτή των ανθρώπων.

Από την άλλη πλευρά η ΕΣΣΔ και οι λοιποί σοσιαλιστικοί παράδεισοι δεν αντιμετώπιζαν την πίεση εισόδου μεταναστών αλλά το αντίστροφο και γι’ αυτό απαγόρευαν την έξοδο των πολιτών από την επικράτειά τους, προφανώς γιατί θα αποδεκατίζονταν πληθυσμιακά αν το επέτρεπαν.

Η Δυτική Ευρώπη και οι ΗΠΑ από την άλλη πλευρά όπως είπαμε έβαζαν ισχυρά εμπόδια στην είσοδο μεταναστών στην επικράτειά τους γιατί η ζήτηση για να ζήσουν κάποιες σ' αυτές τις κοινωνίες ήταν και παραμένει μεγάλη και θα κινδύνευαν με την πρόκληση χάους.

Μόνο αυτό αποδεικνύει ποιο από τα δυο μοντέλα είναι επιτυχημένο και ποιο όχι.

Ακόμη το ακλόνητο επιχείρημα που απορρέει από αυτή τη διαπίστωση που ο καθένας μπορεί να επιβεβαιώσει ακόμη και από προσωπικές μαρτυρίες. Δεν είναι ικανό να αποτρέψει κάποιους να ασπάζονται την κομμουνιστική ιδεολογία.

Επιτυχία και αποτυχία...

Στις μέρες μας εύκολα μπορούμε να ισχυριστούμε πως επιτυχημένο σύστημα διακυβέρνησης είναι εκείνο που εκτός από το ότι δεν αναγκάζει τους πολίτες του να μεταναστεύσουν για πολιτικούς και οικονομικούς λόγους, προσελκύει και ανθρώπους από άλλες περιοχές να ζήσουν σε αυτό.

Από αυτήν την άποψη παρατηρήστε τη ροή των πολιτικών και οικονομικών μεταναστών σήμερα αλλά και σε διάφορες ιστορικές περιόδους για να διαπιστώσετε ποια είναι τα επιτυχημένα πολιτικά και οικονομικά μοντέλα και ποια τα αποτυχημένα.

Με αυτό το κριτήριο η Ελλάδα διαχρονικά εδώ και αιώνες δεν είναι μια επιτυχημένη χώρα, παρά το γεγονός πως για ιστορικούς και κλιματολογικούς λόγους την επισκέπτονται εκατομμύρια άνθρωποι κάθε χρόνο.

Το ένα τρίτο των Ελλήνων, περί τα 5 εκατ. ζουν εκτός Ελλάδος.

Μετά τον τελευταίο μεγάλο πόλεμο μετανάστευαν στο εξωτερικό οι πλέον φτωχοί και ανειδίκευτοι Έλληνες. Τα τελευταία χρόνια μετά την κρίση μεταναστεύουν οι περισσότεροι ειδικευμένοι, αυτοί με τις καλύτερες σπουδές.

Η οικονομική καχεξία που δημιουργεί το κρατικοδίαιτο πολιτικό και οικονομικό μοντέλο διώχνει τις σοβαρές επενδύσεις και δεν επιτρέπει τη δημιουργία επαρκών καλοπληρωμένων θέσεων εργασίας στην Ελλάδα.

Όποιος μπορεί να κερδίσει πάνω από 1.000 ευρώ το μήνα φορολογείται άγρια στην Ελλάδα. Το αποτέλεσμα είναι αυτοί που μπορούν λόγω προσόντων να κερδίσουν πάνω από 1.000 ευρώ να μεταναστεύουν μαζικά στο εξωτερικό.

Μοιραία η χώρα οδηγείται σε πολύπλευρη κατάρρευση, πολιτική, οικονομική, δημογραφική και πιθανόν πολύ σύντομα και από άποψη εδαφικής εθνικής κυριαρχίας.

Οι λογικές λύσεις αντιστροφής της κατάστασης και επίλυσης του προβλήματος είναι δύο και άπτονται των δύο βασικών πολιτικών και οικονομικών μοντέλων: του δημοκρατικού και του ολοκληρωτικού.

Η μία λύση είναι η απαγόρευση της εξόδου χωρίς ειδική άδεια οποιουδήποτε Έλληνα με διάφορες δικαιολογίες. Μετά τα capital controls δηλαδή να επιβληθεί και κάποιος είδος human controls, όπως ίσχυε στα φασιστικά και κομμουνιστικά ολοκληρωτικά καθεστώτα.

Η άλλη λύση είναι η φιλελεύθερη δημοκρατική που λέει πως ο καθένας είναι ελεύθερος να επιλέξει να εργάζεται και να ζήσει όπου το επιθυμεί και μπορεί.

Αν θέλουμε να κρατήσουμε τους νέους και ικανούς Έλληνες στη χώρα πρέπει να δημιουργήσουμε τις αναγκαίες ελκυστικές συνθήκες για να μείνουν. Επιπλέον αν θέλουμε να προσελκύσουμε και ικανούς ξένους που θέλουν να εργαστούν και να παράγουν πλούτο για τη χώρα μας θα πρέπει να δημιουργήσουμε ελκυστικές συνθήκες για τους ίδιους και τις δυνητικές επιχειρήσεις που μπορούν να δημιουργήσουν.

Πριν από 30 χρόνια εξαθλιωμένοι από τον Κομμουνισμό βαλκάνιοι και ανατολικοευρωπαίοι έρχονταν στην Ελλάδα για να εξασφαλίσουν ένα κομμάτι ψωμί. Σήμερα οι πιο δραστήριοι των Ελλήνων φεύγουν με προορισμό όχι μόνο τη Δυτική Ευρώπη αλλά και τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και αλλού για να γλυτώσουν τους φόρους και τον ΕΦΚΑ των παρανοϊκών αριστερών και δεξιών θαυμαστών της σοβιετίας. Ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί του είναι μεταξύ αυτών.

Ο κ. Καζάκος χαρακτηρίζει προδότες όσους εγκαταλείπουν το οικονομικό "Νταχάου" που έχτισαν σιγά-σιγά εδώ και δεκαετίες οι δεξιοί και αριστεροί κρατιστές, γιατί αυτό είναι το πρίσμα από το οποίο η ιδεολογία του επιτρέπει να ερμηνεύει τον κόσμο.

Κατ' αυτήν την έννοια όμως προδότες ήταν οι Έλληνες που εγκατέλειπαν τα κατεχόμενα από τους Οθωμανούς εδάφη για οικονομικούς, θρησκευτικούς και πολιτικούς λόγους. Δηλαδή, προδότες ήταν οι Έλληνες όπως ο Ρήγας, ο Κοραής, ο Ξάνθος, ο Σκουφάς, ο Τσακάλωφ, ο Καποδίστριας, ο Μαυροκορδάτος, ο Κολοκοτρώνης (που εκτός των άλλων μαθήτευσε στο στρατό των Άγγλων) και πολλοί άλλοι, που οραματίστηκαν και δημιούργησαν τη σύγχρονη Ελλάδα.

Πάντα το πιο λαμπρό κομμάτι του ελληνισμού δεν ήταν όσοι συνωστίζονταν γύρω από το κράτος και το κόμμα που κρατούσε την κουτάλα και τη χύτρα του κρατικού προϋπολογισμού, αλλά το κομμάτι του ελληνισμού που ζούσε μακριά από την Ελλάδα...

Η μεγαλύτερη απάτη και υποκρισία των αριστερών με τις δεξιές τσέπες που παρεπιδημούν στην Ελλάδα είναι πως ομνύουν σε καθεστώτα όπως η Κούβα και η Βόρεια Κορέα, ενώ τα παιδιά τους τα στέλνουν για σπουδές σε καπιταλιστικές χώρες. Το ίδιο κάνουν και με τα λεφτά τους που κυρίως έχουν κερδίσει από ευρωπαϊκές επιδοτήσεις και τα φυλάνε σε καπιταλιστικές τράπεζες της Δύσης.

Όπως λένε αριστεροί είναι όχι κορόιδα...

kostas.stoupas@capital.gr

capital.gr
 
Top