Η Αποστολική Διακονία μας ενημερώνει στη λεζάντα της φωτογραφίας για την επίσκεψη της "βασιλικής οικογένειας" στον Ι. Ναό της Αγίας Βαρβάρας για να προσκυνήσει "ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος, η σύζυγός του ´Αννα-Μαρία και ο Πρίγκιπας Παύλος το Ιερό
Λείψανο της Αγίας Ελένης ".
Ο δε Αρχιεπίσκοπος που τον υποδέχθηκε στην Πύλη της Εκκλησίας δεήθηκε " υπέρ των δούλων του θεού Κωνσταντίνου και ´Αννης-Μαρίας των Βασιλέων , και Παύλου του Βασιλόπαιδος" .
Μετά την δέηση απευθύνθηκε στην οικογένεια Γλύξμπουργκ: "Μεγαλειότατε, Μεγαλειοτάτη, ευλαβή Πρίγκηψ, πολύ συγκινημένοι είμαστε σήμερα ..."
Ας θυμηθούμε ότι στην Ελλάδα εδώ και δεκάδες χρόνια, με συντριπτική απόφαση του ελληνικού λαού, δεν υπάρχουν βασιλείς και βασιλόπαιδες , ούτε μεγαλειότατοι και πρίγκιπες . Μόνον στα μακρινά παραμύθια, ίσως .
Το όφελος της επίσκεψης είναι ότι έστω και στα ογδόντα του ο Γλύξμπουργκ έμαθε προς τα πού πέφτει η Αγία Βάρβαρα, περιοχή σαφώς απαγορευμένη για βασιλείς και βασιλόπαιδες, ούτε καν ως συνοδούς της φιλεύσπλαχνης βασιλομήτορος Φρειδερίκης, όταν μοίραζε τα βιβλιάρια απόρων κορασίδων σε ανάλογες περιοχές.
 
Top