Έρχεται τετραήμερος καύσωνας από την Πέμπτη, με το θερμόμετρο ίσως και στους 43°C.

Σήμερα και την Τρίτη η θερμοκρασία θα φτάσει στην Αθήνα τους 35 βαθμούς και στα ηπειρωτικά τους 37°C, όπου τις μεσημεριανές ώρες αναμένεται να σημειωθούν καταιγίδες.

Την Τετάρτη η θερμοκρασία στην Αθήνα θα «σκαρφαλώσει» στους 37°C και στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές στους 38°C.

Την Πέμπτη αρχίζει ο καύσωνας με το θερμόμετρο να δείχνει στην Αθήνα 38°C και στα ηπειρωτικά 40°C!

Το διήμερο Παρασκευή – Σάββατο ο υδράργυρος στην πρωτεύουσα θα εκτοξευτεί πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου και σε ηπειρωτικές περιοχές της χώρας σίγουρα στους 40°C και πιθανόν 42-43°C !

Όσο για την Κυριακή, η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα και λίγο πιο χαμηλά.

Πιο αναλυτικά για σήμερα, Δευτέρα:

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, κυρίως στα βόρεια του λεκανοπεδίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι-βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι με 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις μετά το μεσημέρι και πιθανότητα μεμονωμένων βροχών στα γύρω ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα τις απογευματινές ώρες νότιοι-νοτιοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός αναμένεται αίθριος σε γενικές γραμμές. Τοπικές νεφώσεις προβλέπονται τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με σποραδικές βροχές στα ορεινά και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις και σποραδικές βροχές στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, με σποραδικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3-4 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Λίγες τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν μετά το μεσημέρι στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπεται αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

 
Top