Επέμεινε στην άποψη για μεικτό σύστημα ιδιωτών και εργαζομένων στους Δήμους για την άμεση αποκομιδή των σκουπιδιών από τους δρόμους της πόλης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

Σχετικά με την κυβερνητική πρόταση για τους συμβασιούχους, ο κ. Μπουτάρης τόνισε ότι η Κυβέρνηση πρέπει να αντιληφθεί πως η καθαριότητα είναι αποκλειστική δουλειά του Δήμου.

"Η Κυβέρνηση κάνει μια κατάφωρη συνταγματική παραβίαση. Δεν αφήνει τους Δήμους να κάνουν τη δουλειά τους. Πρέπει να αντιληφθεί η κυβέρνηση ότι η καθαριότητα είναι κύρια δουλειά των Δήμων. Να μας αφήσουν να κάνουμε τη δουλειά μας", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης.

Επίσης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, δήλωσε ότι για 3 ημέρες θα δουλέψουν ιδιωτικά συνεργεία για να μαζέψουν ορισμένη ποσότητα σκουπιδιών.

"Αυτή τη στιγμή υπάρχουν στην πόλη γύρω στους 2.500 τόνους σκουπίδια, τα οποία μειώθηκαν σήμερα κατά 400-500 τόνους. Είναι πρακτικά αδύνατο να "σηκωθεί" η ποσότητα αυτή σε διάστημα λιγότερο από 3 ημέρες και γι' αυτό υπογράφουμε τη σύμβαση με τον ιδιώτη για να βελτιωθεί η κατάσταση. Είναι επικίνδυνη η κατάσταση. Δεν μπορώ να αφήσω την πόλη έτσι", ανέφερε ο κ. Μπουτάρης και εξέφρασε την ανησυχία του πως οι εργαζόμενοι του Δήμου μπορεί να εμποδίσουν τους ιδιώτες. Για αυτόν τον λόγο όπως είπε, έχει ήδη ενημερώσει την αστυνομία.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

 
Top