"Πάντα σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές, πρέπει να είμαστε νηφάλιοι και ψύχραιμοι", σχολίασε ο κ. Μαντάς στον απόηχο του χθεσινού Eurogroup, ενώ ο κ. Κουμουτσάκος μίλησε για "διαπραγματευτική ήττα".

"Πάντα σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές πρέπει να είμαστε νηφάλιοι και ψύχραιμοι", σχολίασε στην αρχική του τοποθέτηση ο κ.Μαντάς και πρόσθεσε: "Εγώ θα επαναλάβω αυτό που είπε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος χθες, ότι αποφασίστηκε να δοθεί περισσότερος χρόνος, έτσι ώστε να φτάσουμε με μεγαλύτερη σαφήνεια σε μία λύση για το χρέος, τέτοια που να είναι απολύτως κατανοητό τι θα συμβεί και για τις αγορές και για τον ελληνικό λαό, μετά το τέλος του προγράμματος".

"Νομίζω ότι το χθεσινό Eurogroup προφανώς, προφανέστατα δεν έφερε αυτό το αποτέλεσμα που εμείς θέλαμε, αλλά σας θυμίζω τις δηλώσεις αξιωματούχων και παραγόντων, επίσης προσθέτω σε αυτό και τις προσδοκίες των αγορών που εκδηλώθηκαν, και στο χρηματιστήριο και με την πτώση των δεκαετών ομολόγων", ανέφερε ο κ. Μαντάς, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Στο ερώτημα για το αν κλείσει η αξιολόγηση στις 15 Ιουνίου, ο κ. Μαντάς απάντησε: "Εάν δεν κλείσουμε, για να το πω διαφορετικά, οπωσδήποτε αυτό σημαίνει θέμα. Σημαίνει μία αστάθεια που πηγαίνει πέρα από αυτά που συζητάμε σήμερα".

Από την μεριά του ο κ. Κουμουτσάκος είπε: "Αναγνωρίζω ότι είναι μία δύσκολη ημέρα για την κυβέρνηση. Δεν επιχαίρουμε για την πολύ αρνητική εξέλιξη", τόνισε αναφερόμενος στο χθεσινό Eurogroup και συνέχισε: "Ποιος είναι ο απολογισμός; Ότι ψηφίστηκε ένα τέταρτο μνημόνιο, με περικοπές συντάξεων, με μείωση του αφορολογήτου, με κατάργηση κοινωνικών επιδομάτων, με σφαγή των ελευθέρων επαγγελματιών για να έρθει, τι; Χωρίς συμφωνία για το χρέος, χωρίς συμφωνία για τη δεύτερη αξιολόγηση, χωρίς συμφωνία για τη δόση, χωρίς ποσοτική χαλάρωση. Αυτή είναι η εικόνα και αυτή είναι η εικόνα διαπραγματευτικής ήττας και καθόλου αισιόδοξη για το μέλλον".

 
Top