Απόλυτη δικαίωση για τον Κυριάκο Βελόπουλο και την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ.
Η Κύπρος έχει ξεκινήσει να εφαρμόζει το πρόγραμμα χορήγησης άδειας παραμονής («χρυσή βίζα») σε πολίτες εκτός Ε.Ε. Οι αδελφοί μας οι Κύπριοι έχουν καταφέρει να εισρεύσουν 4 δις ευρώ κεφάλαια στη χώρα που αντιστοιχούν στο 25% του ΑΕΠ της Κύπρου.

Για να μπορεί κανείς να αιτηθεί άδεια παραμονής στην Κύπρο, πρέπει να δαπανήσει τουλάχιστον 2 εκατ. ευρώ για την αγορά ακινήτων, ή 2,5 εκατ. ευρώ για την αγορά κυβερνητικών ομολόγων, ή εταιρειών. Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος των επιδόσεων του κυπριακού προγράμματος, αρκεί να επισημανθεί ότι στην Ελλάδα το σύνολο των άμεσων ξένων επενδύσεων το 2016 δεν ξεπέρασε τα 2,8 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε μόλις 1,5% του ΑΕΠ της χώρας.
Μάλιστα μεγάλο μέρος αυτής της επιτυχίας της Κύπρου οφείλεται στους Ρώσους επενδυτές.

Ανάλογο πρόγραμμα εφαρμόζεται από το 2014 και στην Ελλάδα, όπου το ελάχιστο όριο για την απόκτηση πενταετούς άδειας παραμονής είναι μόλις 250.000 ευρώ. Μέχρι σήμερα, αυτό μπορεί να εξασφαλιστεί μόνο μέσω της απόκτησης ακινήτων, ωστόσο ήδη έχει ληφθεί απόφαση από τις αρμόδιες αρχές ώστε να επεκταθεί και σε άλλες μορφές επενδύσεων, ενώ παράλληλα θα δοθεί και η δυνατότητα χορήγησης ιθαγένειας σε όποιον το επιθυμεί. Από την έναρξη του προγράμματος στα μέσα του 2014 και μέχρι το τέλος Ιανουαρίου του 2017 είχαν χορηγηθεί σε επενδυτές ακινήτων μόλις 1.573 άδειες.
Θυμίζουμε πως ο Κυριάκος Βελόπουλος, όταν γινόταν η συζήτηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο τόνιζε με θέρμη πως πρέπει η Ελλάδα να ζητά 2,000,000 ευρώ για αγορά ακινήτων και 2,000,000 για αγορά κρατικών ομολόγων. Σκοπός της θέσης αυτής που έχει εξαγγείλει η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ είναι η προσέλκυση πλούσιων και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ επενδυτών οι οποίοι θα φέρουν χρήματα στην Ελλάδα για να δραστηριοποιηθούν.

Τα 250,000 που εφαρμόζονται τελικά και σε συνδυασμό με την καταβαράθρωση των τιμών των ακινήτων οδηγούν σε ξεπούλημα της ελληνικής γης, χωρίς κανένα αντίκρισμα για την Ελλάδα.
Σκοπός της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ είναι η προσέλκυση Ρώσων, Αμερικανών και Κινέζων επενδυτών που πραγματικά θα έρθουν για να κερδίσουν. Αφού όμως θα κερδίσουν (όχι κερδοσκοπήσουν) πρέπει και η χώρα να έχει όφελος.
Έτσι γίνονται σωστές δουλειές. Αμοιβαίο όφελος.

 
Top