Ονομαστική ψηφοφορία για το άρθρο που περιλαμβάνει την κατάργηση της έκπτωσης φόρου βουλευτών, ζήτησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.

«Καλώ την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, το Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής μου Ομάδας, την Κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα, να ζητήσουμε ονομαστική ψηφοφορία για το άρθρο 71. Εδώ, παρόντες και όχι απόντες. Να δούμε εσάς που δεν αγαπάτε την «καρέκλα» και εμάς που είμαστε τα «ανθρωπάκια» και την αγαπάμε. Εμείς είμαστε και αποδείξαμε ότι είμαστε οπαδοί του βιωμένου παραδείγματος. Ό,τι ζητάς από τον λαό, ό,τι ζητάς από το αφορολόγητο, πρέπει πρώτα να το υφίστασαι εσύ.

Η ιστορία με την «καρέκλα» έχει παραγίνει. Βουλευτές με δέκα, είκοσι, τριάντα, σαράντα χρόνια στα βουλευτικά έδρανα εγκαλούν ανθρώπους, αγρότες, εργάτες, βιοτέχνες, γιους και κόρες μισθωτών, συνταξιούχων, άνεργων, που παλεύουν από οκτώ χρονών για να βγάλουν μεροκάματο! Τους εγκαλούν οι επαγγελματίες πολιτικοί, οι πορφυρογέννητοι! Θα εγκαλέσετε εμάς;

Η ώρα της αλήθειας έφτασε. Αγαπάς την «καρέκλα»; Απόφαση! Όλοι μαζί, παρόντες στην Αίθουσα και όχι απόντες, ψηφίζουμε ένας προς έναν, ονομαστικά και μπαίνουμε στον δρόμο που εξομοιώνει τους Βουλευτές ως πολίτες αυξημένης ευθύνης με τον κάθε πολίτη που συμμεριζόμαστε την έγνοια του, το πρόβλημά του, τους άνεργους, άστεγους και άπορους» είπε ο κ. Τριανταφυλλίδης. 

 
Top