Τα πλοκάμια τους στις χρυσές μπίζνες με τα απορρίμματα και τα «κόκκινα» δάνεια θέλουν να απλώσουν ο Χανς Γιόακιμ Φούχτελ και η συνοδεία του. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης και εντεταλμένος για την Ελληνογερμανική Συνέλευση στο υπουργείο Οικονομίας επανεμφανίστηκε ως άλλος ηγεμών.

Αυτή τη φορά, στη συνάντησή του με τον γενικό γραμματέα Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων Λόη Λαμπριανίδη, συνοδευόταν από διευρυμένο κλιμάκιο Γερμανών επιχειρηματιών και πολιτικών. «Δραστηριοποιούμαστε αρκετό καιρό στην Ελλάδα, κυρίως στους τομείς του τουρισμού, της ενέργειας, της γεωργίας, και είμαστε πρόθυμοι να διερευνήσουμε πολλά ακόμη θέματα στα οποία διαθέτουμε τεχνογνωσία και εμπειρία, όπως, για παράδειγμα, τον τομέα των απορριμμάτων, καθώς και τον τραπεζικό τομέα» σημείωσε ο Γερμανός υφυπουργός.

Μαζί του ήταν εκπρόσωποι του γερμανικού Κοινοβουλίου (από CDU και Die Linke), εκπρόσωποι του τραπεζικού ιδρύματος της Stadtsparkasse, της εταιρίας KCI Invest, επικεφαλής του τμήματος Στρατηγικού Σχεδιασμού του τουριστικού οργανισμού ΤUI, σύμβουλοι επιχειρήσεων, καθώς και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. «Στη Γερμανία υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα. Είμαι αισιόδοξος ότι θα υπάρξουν άμεσα σημαντικές κινήσεις που θα φέρουν θετικά αποτελέσματα για την ελληνική οικονομία» δήλωσε ο κ. Λαμπριανίδης.

Ο κ. Φούχτελ ήθελε εδώ και καιρό να αρχίσει μπίζνες στην Ελλάδα μέσα από την Ελληνογερμανική Συνέλευση, που είχε ιδρυθεί για να υπάρξει συνεργασία μεταξύ των ΟΤΑ των δύο χωρών.
Εξάλλου, σε συνάντηση που είχε ο κ. Φούχτελ με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνο Μίχαλο συζητήθηκαν οι επενδύσεις που προγραμματίζονται στην Ελλάδα από γερμανικές επιχειρήσεις, όπως π.χ. ένα logistic center στην Αλεξανδρούπολη, και επενδύσεις στον τουρισμό, που μπορεί να δημιουργήσουν 50.000 νέες θέσεις εργασίας.

Πηγή


 
Top