Ο τρικαλινός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος σχολιάζοντας στη Ραδιοφωνική Λέσχη 97,6 την παράταση απόφασης στο Γιούρογκρουπ για το ελληνικό χρέος τόνισε: 
 "Δεν είναι αυτό που θέλαμε. Βέβαια δεν ζήτησαν κάτι άλλο, μας έκαναν κολακευτικά σχόλια για το πόσο καλά παιδιά είμαστε κι εφαρμόσαμε τις οδηγίες που μας έδωσαν. Και χθες ήταν αποκαλυπτικό να βγάλουμε συμπεράσματα για το ποιος κυβερνά την Ε.Ε. Και τώρα ακόμα και οι πιο αφελείς δεν έχουν πια ψευδαισθήσεις ότι πλέον βρισκόμαστε σε μια γερμανοκρατούμενη Ευρώπη στην οποία κάνει κουμάντο κυρίως ο Σόϊμπλε και δείχνει ότι εμείς που έχουμε κάνει ακόμα και όλα εκείνα τα σκληρά βήματα που χρειάζονταν, ξεζουμίζοντας πολλά από τα λαϊκά στρώματα και ειδικά τους συνταξιούχους, δεν θεωρήθηκε επαρκές μπροστά στις σκοπιμότητες που έχουν ενόψει των γερμανικών εκλογών.
Η ρύθμιση του χρέους είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό ζήτημα, που αναλαμβάνουμε εμείς την ευθύνη και το βάρος να το σηκώσουμε στην πλάτη και συνεχίζουμε να ελπίζουμε σε αλλαγή των συσχετισμών πολιτικών δυνάμεων στην Ευρώπη. Κι εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν θέλουμε την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρώπη και αυτό είναι σχέδιο κυρίως της ακροδεξιάς να διαλυθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση. Μετά το χθεσινό Γιούρογκρουπ έχουμε έναν ακόμη συμβιβασμό ανάμεσα στη Γερμανία, τους άλλους ευρωπαίους εταίρους και το Δ.Ν.Τ., που λένε ότι θέλουν ένα ακόμη χρονικό διάστημα 3 εβδομάδων ώστε να δουν συγκεκριμένα τι περιλαμβάνει μια συμφωνία για το ελληνικό χρέος, η οποία θα υλοποιηθεί το 2018.
Ως βουλευτής μετά την μη ύπαρξη συμφωνίας από το χθεσινό Γιούρογκρουπ και παράταση ως τις 15 Ιουνίου, αισθάνομαι αγανακτισμένος".


Ερωτηθείς αν αυτή του η αγανάκτηση, μπορεί να συνοδευθεί και από μια παραίτηση, δήλωσε:
 «Tι νόημα θα είχε σ’ αυτή τη φάση μια δική μου παραίτηση, να καλογερέψω; Γιατί το ζήτημα πώς συμμετέχουμε σ’ ένα δυσμενές πολιτικό σκηνικό με τόσες αντιξοότητες, είναι ένα θέμα στο οποίο αποφασίσαμε να κάνουμε στην Ελλάδα ένα παράλληλο πρόγραμμα με ώριμες μεταρρυθμίσεις και να κάνουμε κάθε τι από την πλευρά μας, ώστε να αλλάξουμε τους συσχετισμούς δυνάμεων στη Ε.Ε. Αν όμως θελήσω να καλογερέψω, έχω και αυτή τη λύση. Από την στιγμή όπως δεν έχω πειστεί ότι υπάρχει άλλο ελκυστικό σχέδιο για τον λαό, που να πείθει ότι μπορεί να ζήσει καλύτερα, ε αυτός ο δρόμος είναι αναγκαστικός».
 
Top