«Οι δανειστές πιέζουν την Αθήνα» για μερική απελευθέρωση των απολύσεων αναφέρει άρθρο στην ηλεκτρονική έκδοση της Frankfurter Rundschau που σημειώνει:
«Αυτή είναι η εικόνα της ανάκαμψης στην Ελλάδα: Κατά τους πρώτους εννέα μήνες του τρέχοντος έτους δημιουργήθηκαν 1,6 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας. Ακούγεται καλό. Οι μισές από αυτές όμως είναι θέσεις μερικής απασχόλησης που ως επί το πλείστον αντικαθιστούν πλήρεις θέσεις. Πάντως λειτουργεί. Εντέλει πολλές επιχειρήσεις καταβάλλουν στους εργαζόμενους μισθούς για μερική απασχόληση, μολονότι τους απασχολούν πλήρως. Όποιος δεν θέλει, απολύεται. Σχεδόν μισό εκατομμύριο Έλληνες εργαζόμενοι φέρνουν μηνιαίως στο σπίτι 340 ευρώ ή λιγότερα, σύμφωνα με στοιχεία του ΙΚΑ».
«Από αυτό μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι οι Έλληνες εργαζόμενοι είναι σχετικά φθηνοί. Από τη σκοπιά των πιστωτών της Ελλάδας όμως όχι αρκετά φθηνοί: Εδώ και μια εβδομάδα διαπραγματεύονται με την Αθήνα. Αντικείμενο αυτή τη φορά όχι νέες περικοπές, αλλά το εργατικό δίκαιο. Οι πιστωτές θέλουν τη χαλάρωση του πλαισίου που αφορά στην προστασία από απολύσεις, τη διευκόλυνση των μαζικών απολύσεων, τον περαιτέρω περιορισμό της επιρροής των συνδικάτων».
 
Top