Σύμφωνα με ρωσικά Μέσα, το κρατικό ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι Россия-24 μετέδωσε.....


Σύμφωνα με ρωσικά Μέσα, το κρατικό ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι Россия-24 μετέδωσε πριν δύο εβδομάδες ότι ο Βλάντιμιρ Πούτιν δήλωσε ότι «Η Τουρκία πρέπει να πάψει να υποστηρίζει τον βραχίονα της Αλ Κάιντα στη Συρία [σ.σ. το Μέτωπο Αλ Νούσρα], αλλιώς είμαι όντως πρόθυμος να ολοκληρώσω το έργο του τελευταίου τσάρου Νικόλαου του Β΄ που έμεινε στη μέση. Κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, αυτός [ο τσάρος] επιζητούσε να αποκαταστήσει την Κωνσταντινούπολη στη χριστιανοσύνη και να προστατέψει την ασφάλεια της ρωσικής ναυτιλίας απελευθερώνοντας τα Δαρδανέλια και τα Στενά του Βοσπόρου, αλλά η μοίρα τον εμπόδισε».

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν φέρεται ακόμα να υπερασπίστηκε την ελληνική κυριαρχία στην Κύπρο, καλώντας το τουρκικό καθεστώς να βάλει ένα τέλος στην εδώ και δεκαετίες μακρόχρονη κατοχή του μεσογειακού νησιού.

Αναφερόμενος στη πεντάχρονη συριακή κρίση, ο Βλάντιμιρ Πούτιν εξαπέλυσε επίθεση στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τα απαράδεκτα όνειρά του να αναβιώσει την Οθωμανική Αυτοκρατορία υποστηρίζοντας την Αλ Κάιντα στη Συρία και στο Ιράκ, λέγοντας ότι οι πιθανότητες για τη διατήρηση της εκεχειρίας στη Συρία παραμένουν αμφίβολες εξαιτίας της πολεμοχαρούς ατζέντας της Άγκυρας και της διεφθαρμένης της συμμαχίας με τη Σαουδική Αραβία.

Να σημειώσουμε εδώ ότι η είδηση μεταδίδεται από ρωσικά Μέσα: qha.com.ua, realnienovosti.com κ.α. Το περίεργο είναι ότι οι «σύνδεσμοι» της εν λόγω ανάρτησης προς τα μεγάλα ρωσικά Μέσα έχουν «εξαφανιστεί».

Επίσης, σε κάποιες ιστοσελίδες οι δηλώσεις αυτές μεταδίδονται είτε ως του ίδιου του Πούτιν, είτε ως διαρροές του περιβάλλοντός του.

Μεταδίδουμε την είδηση με πάσα επιφύλαξη γιατί, όπως και να το κάνουμε, θυμίζει «προφητείες»…

tribune.gr

 
Top