Η επίθεση καμικάζι εναντίον ενός στρατοπέδου της τουρκικής χωροφυλακής, η πρώτη αυτού του τύπου μετά την έναρξη του νέου κύκλου βίας μεταξύ του τουρκικού κράτους και των κούρδων ανταρτών, πραγματοποιήθηκε σε «εκδίκηση» για το θάνατο ιρακινών αμάχων κατά τις επιδρομές της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, ανακοίνωσε σήμερα το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK).

Η επίθεση, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής μ' ένα παγιδευμένο τρακτέρ κοντά στην πόλη Ντουγούμπαγιαζίτ (ανατολική Τουρκία), «έγινε σε εκδίκηση για τη σφαγή του Ζερκάλ», ενός χωριού του βόρειου Ιράκ, κοντά στη ζώνη όπου έχει βάσεις το PKK, αναφέρεται σε ανακοίνωση της ανταρτικής οργάνωσης.

Το PKK έδωσε στη δημοσιότητα το όνομα και μια φωτογραφία του «μάρτυρα» που πραγματοποίησε την επιχείρηση, στην οποία το πρόσωπό του είναι καλυμμένο με ένα μαντίλι, ενώ έχει πίσω του μια σημαία του PKK.

Η ανταρτική οργάνωση διαβεβαίωσε πως η επίθεση προκάλεσε το θάνατο τουλάχιστον 50 μελών των δυνάμεων της τάξης.

Σύμφωνα με τον επίσημο τουρκικό απολογισμό, δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και 31 τραυματίσθηκαν, 4 από τους οποίους σοβαρά.

Κουρδικές πηγές έκαναν γνωστό πως 10 άμαχοι, μεταξύ των οποίων «πολλά παιδιά», σκοτώθηκαν και 15 τραυματίσθηκαν από τους βομβαρδισμούς που πραγματοποίησε το σαββατοκύριακο η τουρκική αεροπορία στα περίχωρα του χωριού Ζερκάλ. Ο στρατός από την πλευρά του διέψευσε πως έπληξε μια κατοικημένη ζώνη.

Τουρκικά μέσα ενημέρωσης έκαναν σήμερα λόγο για πολλές νέες επιθέσεις τις οποίες απέδωσαν στο PKK και στις οποίες περιλαμβάνονται επιθέσεις σ' ένα νοσοκομείο και σε μια στρατιωτική αυτοκινητοπομπή στην ανατολική Τουρκία, οι οποίες δεν προκάλεσαν θύματα.

Ένας αυτοκινητόδρομος στην ανατολική Τουρκία έκλεισε σήμερα από τις αρχές «για να προληφθούν τρομοκρατικές επιθέσεις».


[ Πηγή ]
 
Top