Την Παρασκευή στη Ζυρίχη πραγματοποιούνται οι εκλογές της UEFA, με τον Σεπ Μπλάτερ να εμφανίζεται ως αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη διατήρηση του προεδρικού θώκου, ωστόσο, έπεσε... βόμβα στα θεμέλια της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας με όσα έγιναν γνωστά σήμερα το πρωί.


Πιο συγκεκριμένα, έπειτα από αίτημα των Αρχών των Ηνωμένων Πολιτειών, η Αστυνομία της Ελβετίας προχώρησε στη σύλληψη έξι ατόμων – μελών της FIFA σε ξενοδοχείο στη Ζυρίχη, με τους συλληφθέντες να φέρονται ως ύποπτοι για δωροδοκία/δωροληψία πολλών εκατομμυρίων δολλαρίων!
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι αυτή τη στιγμή, οι έξι ύποπτοι φέρονται να χειραγωγούσαν παιχνίδια από τις αρχές του 1990 μέχρι και σήμερα!
Οι άνδρες της Αστυνομίας δεν χρειάστηκε να τους περάσουν χειροπέδες αφού οι έξι ήταν απόλυτα συνεργάσιμοι, όμως, το προσωπικό του ξενοδοχείου όπου και σημειώθηκαν οι συλλήψεις, προσπάθησε να κρύψει τα πρόσωπα των υπόπτων με σεντόνια, προκειμένου να μη γίνουν αντιληπτοί. 
«Δηλώνουμε έκπληκτοι από τη χρονική διάρκεια της δράσης τους και της επιρροής που ασκούσαν σχεδόν σε κάθε θέμα και κομμάτι της FIFA» ανέφερε επικεφαλής των Αρχών για την υπόθεση.
Εκ των συλληφθένων φέρεται να είναι ο αντιπρόεδρος της FIFA και πρόεδρος της CONCACAFM, Τζέφρι Γουέμπ. Επιπλέον, γίνεται λόγος για τον Εντουάρντο Λι από την Κόστα Ρίκα και τον Ευγκένιο Φιγκερέδο από την Ουρουγουάη.
Η φημολογούμενη ανάμιξη και του Τζακ Γουόρνερ από το Τρινιντάντ και Τομπάγκο, ενός ανθρώπου που έχει... ιστορικό σε θέματα χρηματισμού με τελευταίο τη φερόμενη δωροδοκία του για να ψηφίσει υπέρ του Κατάρ για το Μουντιάλ του 2022, φέρνει σε ακόμα πιο δύσκολη θέση την Ομοσπονδία...
«Έχουμε ενημερωθεί σχετικά και προσπαθούμε να αποσαφηνίσουμε τα γεγονότα» είναι το μοναδικό σχόλιο για τις συλλήψεις μέχρι αυτή τη στιγμή από άνθρωπο της FIFA.
Οι κατηγορίες στους έξι, θα απαγγελθούν από τις Αρχές των ΗΠΑ, απ' όπου είχε δοθεί και η εντολή αναζήτησής τους. 
«Δεν έχει καμία ανάμιξη σε όλο αυτό ο Μπλάτερ» αναφέρουν με νέο σχόλιό τους από τη FIFA.
Οι 14 ύποπτοι, συμπεριλαμβανομένων των 6 επιβεβαιωμένων συλληφθέντων, όπως τους ονομάτισαν οι «New York Times»:
Τζέφρι Γουέμπ (επίσημο)
Ευγκένιο Φιγκερέδο (επίσημο)
Τζακ Γουόρνερ
Εντουάρδο Λι (επίσημο)
Τζούλιο Ρόκα
Κόστας Τάκας
Ραφαέλ Εσκιβέλ
Χοσέ Μαρία Μαρίν (επίσημο)
Νικολά Λεόζ
Επιπλέον, κατηγορίες θα απαγγελθούν από τις Αρχές των ΗΠΑ στους Αλεχάντρο Μπουρκάζο, Άαρον Ντάβιντσον, Ούγκο Γίνκις, Μαριάνο Γίνκις και Χοσέ Μαργκίγιες που έχουν ασχοληθεί με αθλητικό μάρκετινγκ.  
Ο Φιγκερέδο, η σύλληψη του οποίου έχει πλέον επισημοποιηθεί, είχε προσπαθήσει για να πέσει στα... μαλακά ο Λουίς Σουάρες μετά τη δαγκωματιά στον Τζόρτζιο Κιελίνι, στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.
Η FIFA γνωστοποίησε ότι στις 12:00 (ώρα Ελλάδας) θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου από τα γραφεία της, στη Ζυρίχη. 
Η διεύθυνση του ξενοδοχείου στο οποίο σημειώθηκαν οι συλλήψεις, παρακάλεσε τους δημοσιογράφους ν' αποχωρήσουν, προκειμένου να προστατευθεί η ιδιωτικότητα των υπολοίπων που διαμένουν εκεί. 
«Είναι μια δυσάρεστη μέρα για το ποδόσφαιρο με όλα αυτά που αποκαλύφθηκαν...» ανέφερε σε τοποθέτησή του ο υποψήφιος για την προεδρία της FIFA, Πρίγκιπας Αλί μπιν Αλ Χουσεΐν. 


 gazzetta.gr 
 
Top