Δ Πορφύρης/ΠΣταφυλά



H Eταιρεία κινηματογραφικής παραγωγής SONY PICTURES ENTERTAINEMENT ακύρωσε την προγραμματισμένη προβολή για ανήμερα τα Χριτούγεννα και τη διανομή της ταινίας



Η Συνέντευξη που αφηγείται τη δολοφονία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un από δημοσιογράφους που του παίρνουν συνέντευξη, κατόπιν εντολής της CIA. (Reuters)





H Εταιρεία πήρε αυτήν την ταπεινωτική απόφαση μετά από σοβαρές επιθέσεις που υπέστησαν οι υπολογιστές της από hackers που υπέγραφαν ως GAP (Φρουροί της Ειρήνης) και οι οποοίοι σύμφωνα με το FBI δεν είναι παρά παράγοντες της Βόρειας Κορέας.



»Η επίθεση ήταν πολύ πιο καταστροφική από οποιαδήποτε άλλη έχει ξαναγίνει σε αμερικανικό έδαφος,» συμπέραναν τα στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών στο New York Times.






Νωρίτερα την Παρασκευή ένας Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε ότι η Βόρεια Κορέα πραγματοποίησε την επίθεση μέσω κινεζικής σύνδεσης είτε μέσω συνεργασίας με κινεζικούς φορείς ή με χρήση κινεζικών servers για να συγκαλυφθεί καλύτερα η ακριβής προέλευση της υποκλοπής.(Bussiness Insider)



Εν τω μεταξύ σήμερα το Γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου, επιβεβαίωσε τρην πρόσκληση που έστειλε στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας να παραστεί στις 5/5/15 στην 70η επέτειο εορτασμού της Σοβιετικής νίκης κατά της Ναζιστικής Γερμανίας. (Τass)







 
Top