Ενόψει της εορταστικής περιόδου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του... Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας, Γρηγόρη Αλεξόπουλου, με τα στελέχη των αρμόδιων ελεγκτικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ενώ στη σύσκεψη συμμετείχε και ο Προϊστάμενος του ΕΦΕΤ Δυτικής Ελλάδας, Πέτρος Σωτηρίου, στα πλαίσια καλής συνεργασίας και κοινών στόχων



Εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, εκτός του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας στη σύσκεψη συμμετείχαν: ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Κόλλαρης, ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Νικόλαος Τσολοδήμος, ο Γενικός Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Σταύρος Βέρρας, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Χαρά Οικονόμου, ο Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε. Αχαΐας Χρήστος Παπασημακόπουλος, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Αχαΐας Θεόδωρος Λάμπος, και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Αχαΐας Αναστάσιος Βαγενάς.



Θέμα της σύσκεψης ήταν η εντατικοποίηση των ελέγχων βάσει και της πρόσφατης εγκύκλιου του Υπουργείου Υγείας, στα σημεία παραγωγής, τυποποίησης και εμπορίας τροφίμων και ποτών, που αυτή την περίοδο, λόγω και των εορτών των Χριστουγέννων, παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση. Στόχος είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας, αλλά και την προστασία του καταναλωτή από φαινόμενα αισχροκέρδειας και παραπλάνησης.



Οι έλεγχοι θα υλοποιούνται καθημερινά και καθ’ όλη την εορταστική περίοδο, με έμφαση στα σημεία αιχμής αυτής της περιόδου, δηλαδή, τα καταστήματα τις και επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε πνεύμα συνεργασίας με τους επαγγελματίες, αλλά και με πιστή εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας και επιβολή κυρώσεων (διοικητικών και ποινικών) σε περιπτώσεις που διαπιστώνονται παραβάσεις, από τις οποίες είναι δυνατόν να προκληθεί κίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία ή παραπλάνηση του Καταναλωτή .



Ενημερώνονται οι καταναλωτές ότι σε περίπτωση που διαπιστώνουν τη διάθεση υποβαθμισμένων, ακατάλληλων, αλλοιωμένων ή με παραπλανητικές ενδείξεις τροφίμων, να απευθύνονται στα κάτωθι τηλέφωνα των Αρμόδιων Ελεγκτικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας :

2613620720 & 6977479948, κ. Λάμπο Θεόδωρο, Προϊστάμενο Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Αχαΐας.

2613620110 & 6944287947, κ. Παπασημακόπουλο Χρήστο, Προϊστάμενο Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε. Αχαΐας

2613620717 & 6976060126, κ. Αγγελόπουλο Αργύρη, Προϊστάμενο Τμήματος Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου Π.Ε. Αχαΐας.


 
Top