Ο διευθυντής ενός αιγυπτιακού νοσοκομείου τέθηκε σε διαθεσιμότητα τη Δευτέρα, μετά το σάλο που ξέσπασε από την προβολή βίντεο που δείχνει μια γυναίκα να γεννάει στο πεζοδρόμιο, ακριβώς έξω από το ίδρυμα.



Ο σύζυγος της γυναίκας, Άχμεντ Μούσα Άμπντελ Φάταχ, δήλωσε στον ιστότοπο της εφημερίδας Αλ Αχράμ ότι το προσωπικό του νοσοκομείου τους έδιωξε, λέγοντάς τους ότι ο μοναδικός γιατρός δεν μπορούσε να βοηθήσει την εγκυμονούσα επειδή εκείνη την ώρα έκανε καισαρική σε μια άλλη γυναίκα.



Στο βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube και σε διάφορους ειδησεογραφικούς ιστότοπους, διακρίνεται η γυναίκα, καλυμμένη με τη μαντίλα της και με ένα σεντόνι, να γεννάει ξαπλωμένη στο πεζοδρόμιο, έξω από το Δημόσιο Νοσοκομείο Καφρ αλ Ντάουαρ. Λίγο αργότερα δύο νοσοκόμες βγαίνουν τρέχοντας από το κτίριο, σκύβουν κάτω από το σεντόνι και επανεμφανίζονται κρατώντας ένα μωρό, τυλιγμένο σε μια ροζ κουβέρτα.



Το νοσοκομείο, στην πόλη Καφρ αλ Ντάουαρ, στο Δέλτα του Νείλου, υποστήριξε ότι το προσωπικό ήταν έτοιμο και πρόθυμο να βοηθήσει στη γέννα και ότι το βίντεο αυτό ήταν ένα τέχνασμα της οικογένειας της γυναίκας που ήθελε να δυσφημίσει το ίδρυμα.



Το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο MENA μετέδωσε ότι ο υπουργός Υγείας της επαρχίας έθεσε σε διαθεσιμότητα τον διευθυντή του νοσοκομείου, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα για την υπόθεση.



Η απομάκρυνση του διευθυντή ωστόσο δεν ήταν αρκετή για να κατευνάσει την οργή πολλών Αιγύπτιων που κατηγορούν το νοσοκομείο για αμέλεια και αμφισβητούν κατά πόσο το κράτος ενδιαφέρεται για την υγεία των 85 εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας.



Ο Άμπντελ Φάταχ δήλωσε στην εφημερίδα ότι το προσωπικό του νοσοκομείου συμβούλευσε τον ίδιο και τη γυναίκα του να πάνε στην Αλεξάνδρεια, που απέχει 30 χιλιόμετρα από το Καφρ αλ Ντάουαρ. Όταν εκείνοι επέμειναν να τους παραχωρηθεί ένα ασθενοφόρο, οι φύλακες ασφαλείας απομάκρυναν την έγκυο από το κτίριο. Η γυναίκα γέννησε στον δρόμο, ενώ περίμενε το ταξί που θα την μετέφερε.







Πηγή
 
Top