O κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο, ανακοίνωσε την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας στην πόλη, λόγω της «αύξησης των εντάσεων στο εξωτερικό»...







Ο ίδιος ανέφερε ότι αυτά τα μέτρα ασφαλείας αφορούν κυρίως τους σιδηροδρομικούς σταθμούς, τα αεροδρόμια και τους πολυσύχναστους δημόσιους χώρους ενώ τα μέτρα θα είναι «πολύ ορατά», καθώς θα αναπτυχθούν κυρίως δυνάμεις της εθνοφρουράς.



«Αυτό έχει ήδη αρχίσει, όμως θα ενισχυθεί και οι δυνάμεις θα είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα την επόμενη εβδομάδα», τόνισε ο κυβερνήτης κατά τη διάρκειας μιας συνέντευξης Τύπου όπου διευκρίνισε ότι τα μέτρα θα διαρκέσουν «πολλούς μήνες».



Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Κουόμο προσέθεσε ότι δεν υπάρχει «συγκεκριμένη αξιόπιστη απειλή. Όμως είναι ξεκάθαρο ότι οι εντάσεις αυξάνονται στο εξωτερικό και ότι αυτή η πόλη και αυτή η χώρα βρίσκονται ψηλά στους περισσότερους καταλόγους ενδεχόμενων στόχων».



Η ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας θα στοιχίσει σε πρώτη φάση αρκετές δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, διευκρίνισε ο κυβερνήτης.



Η ανακοίνωση αυτή έγινε, καθώς η Νέα Υόρκη αναμένει να υποδεχθεί την επόμενη εβδομάδα δεκάδες αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων με αφορμή την ετήσια Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.



Την Κυριακή εξάλλου αναμένεται να γίνει μια μεγάλη διαδήλωση με τη συμμετοχή περίπου 100.000 ανθρώπων, η «πορεία για το κλίμα».

 
Top