Νέος γύρος λουκέτων σε βιομηχανίες της χώρας



Όνειρο θερινής νυκτός εξακολουθεί να είναι η ανάκαμψη για την ελληνική οικονομία, παρά τις τεχνητές ενέσεις και το θετικό κλίμα που καλλιεργείται...







Ειδικότερα, σε εκκαθάριση προχώρησε το εργοστάσιο της Μεταλλουργικής Βιομηχανίας Ηπείρου ενώ δύσκολες είναι οι τελευταίες ημέρες και για το εργοστάσιο της Hellenic Steel από την πόλη της Θεσσαλονίκης, μια μονάδα που απασχολεί περί τους 270 εργαζόμενους. Ειδικότερα, η ηπειρωτική βιομηχανία έχει προσωπικό 57 ατόμων που πλήττονται άμεσα από τις δυσκολίες και εντάσσονται στο σπιράλ της μεγάλης ήδη τοπικής ανεργίας στην Ήπειρο.



Την ίδια στιγμή, πληροφορίες αναφέρονται σε επικείμενο λουκέτο σε δύο μεγάλες βιομηχανικές μονάδες στη Δυτική Αττική (Ασπρόπυργο) αλλά και σε μεγάλο τουριστικό όμιλο ο οποίος παρά τη θετική τουριστική σεζόν δεν κατόρθωσε να κλείσει τις πληγές της κρίσης. Μεγάλος ήδη φόβος για τον επικείμενο χειμώνα πάντως είναι σε ό,τι αφορά το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας η συνέχιση των λουκέτων σε βιομηχανίες κι εμπορικά καταστήματα λόγω της κορύφωσης των προβλημάτων ρευστότητας. Προβλήματα που επιχειρείται να κλείσουν με το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης σε κλάδους όπως η ακτοπλοΐα και η χαλυβουργία.







 
Top