Την κάθετη διαφωνία με τον Άδωνι Γεωργιάδη που κάλεσε στη ΝΔ τους κ.κ. Καμμένο, Καρατζαφέρη, Πολύδωρα και Ζώη εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης...





Τόνισε πως δεν είναι διατεθειμένος και δεν πρόκειται να κάτσει στα ίδια έδρανα με κάποιους που τα προηγούμενα χρόνια τον αποκαλούσαν "γερμανοτσολιά και φασίστα", αφήνοντας να εννοηθεί πως διαφωνεί με οποιαδήποτε επιστροφή από τις τάξεις των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Όπως είπε ο υπουργός, δεν αντιλαμβάνεται τη λογική της επιστροφής στη Ν.Δ. όσων άρθρωσαν λαϊκιστικό λόγο.

Είπε ότι η ΝΔ πρέπει να στραφεί στον χώρο του κέντρου, ο οποίος σήμερα είναι "πολιτικά ορφανός" και πρόσθεσε: "Σε αυτό τον χώρο συντάσσονται οι πραγματικά δημιουργικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας. Οι δυνάμεις που θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση κυρίως δυνάμεις του ιδιωτικού τομέα και πολλοί άξιοι δημόσιοι υπάλληλοι. Πιστεύω ότι η Νέα Δημοκρατία ως το μεγάλο κεντροδεξιό κόμμα πρέπει οπωσδήποτε να απευθυνθεί σε αυτούς τους πολίτες, πρωτίστως μέσα από τον πολιτικό της λόγο και τις πράξεις της. Τα πρόσωπα έχουν δευτερεύουσα σημασία".



 
Top