Επί του παρόντος εκκρεμούν προσφυγές 10 κατηγορουμένων, οι οποίες αφορούν αιτήματα αποφυλάκισης ή αιτήματα αντικατάστασης περιοριστικών όρων. Δεκτή έγινε η προσφυγή της Ελένης Ζαρούλια με την οποία ζητούσε αντικατάσταση του κατ' οικον περιορισμού που της είχε επιβληθεί...













Βροχή αιτημάτων, ως δικαιούνται άλλωστε, καταθέτουν οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής με αποτέλεσμα η ανάκριση να μην "κλείνει" παρά το γεγονός ότι οι ανακρίτριες έχουν επί της ουσίας ολοκληρώσει την διαδικασία.



Σύμφωνα με πληροφορίες, επί του παρόντος εκκρεμούν προσφυγές 10 κατηγορουμένων οι οποίες αφορούν αιτήματα αποφυλάκισης ή αιτήματα αντικατάστασης περιοριστικών όρων.



Πριν οι ανακρίτριες κηρύξουν το πέρας της ανάκρισης θα πρέπει όλα τα αιτήματα να έχουν κριθεί και εν συνεχεία αφού οι δικηγόροι υπογράψουν τότε η δικογραφία θα αποσταλεί στο Συμβούλιο Εφετών που θα αποφανθεί για το ποιοι κατηγορούμενοι θα παραπεμφθούν σε δίκη.



Νομικοί κύκλοι πάντως σχολιάζοντας τις αλλεπάλληλες προσφυγές που κατατίθενται εκ μέρους των κατηγορουμένων, ακόμα και για θέματα που έχουν ήδη κριθεί, έκαναν λόγο για προσπάθεια καθυστέρησης της όλης διαδικασίας εκμεταλλευόμενοι το νομοθετικό κενό που τους δίνει την δυνατότητα να καταθέτουν, προσφυγές ακόμα και αν ανάλογο αίτημα τους έχει ήδη απορριφθεί.

Δεκτή προσφυγή της Ζαρούλια



Εν τω μεταξύ, δεκτή έγινε η προσφυγή της Ελένης Ζαρούλια, συζύγου του γ.γ. της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου με την οποία ζητούσε αντικατάσταση του κατ' οικον περιορισμού που της είχε επιβληθεί, προκειμένου να καλύπτονται οι βιοτικές της ανάγκες.



Κατόπιν αυτών με διάταξη της ανακρίτριας επιτρέπεται στην κατηγορουμένη μία φορά τον μήνα να επισκέπτεται τον σύζυγό της στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ θα μπορεί με αστυνομική συνοδεία να μεταβαίνει στην Βουλή, στην τράπεζα και στο φαρμακείο.



 
Top